Contract (Joona Linna 2)

Auteur: Lars Kepler
Uitgever: Cargo
Jaar: 2014/2018
Bladzijden: 520

Over het boek:
Sommige beloften kunnen niet worden verbroken, zelfs niet door de dood


In het vroege ochtendgloren wordt op een verlaten plezierjacht in de Stockholmarchipel het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het water in haar longen wijst op een verdrinkingsdood, maar vreemd genoeg vertonen haar kleren geen enkel spoor van zeewater.

De volgende dag stuit de politie in een Stockholms appartement op het lichaam van een man. Hij hangt aan een haak in het plafond, in een verder lege kamer. Inspecteur Joona Linna is ervan overtuigd dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Hij krijgt gelijk, maar daarmee is de zaak niet gesloten. De twee doden vormen de opmaat tot een reeks duizelingwekkende en gevaarlijke gebeurtenissen die Joona Linna meesleuren in een nietsontziende jacht op de moordenaar.
“Penelope Fernandez voelt een rilling over haar rug lopen. Haar hart klopt ineens sneller en ze kijkt vlug over haar schouder. Misschien dat ze op dit moment een voorgevoel heeft van wat er later die dag zal gebeuren.

Mening Marjon:
Een zeer spannend tweede deel met Joona Linna in de hoofdrol. Het begint met twee totaal verschillende incidenten: een dode vrouw op een boot en een man die zichzelf opgehangen heeft. Maar dan blijkt een foto met beide zaken te maken hebben en daarachter zit iets heel groots. Wat volgt is een spannende zoektocht naar wie en wat er achter zit en intussen beweegt de vijand zich al moordend ook verder. Een wirwar van verhalen dat uiteindelijk tot een oplossing leidt. Niet weg te leggen.

*****

Marjon.

Vorig deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.