Cranberryzomer (Hope Harbor 1)

Auteur: Irene Hannon
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
Jaar: 2019
Bladzijden: 368

Over het boek:
Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en
 romantiek.
Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael.

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal in een prachtige omgeving. Hoewel Michael en Tracey de hoofdrol spelen, speelt ook het verhaal van Anna een rol. Ze heeft in het verleden grote fouten gemaakt en gaat daar onder gebukt. Michael’s leven kende veel verdriet en dag geldt ook voor Tracey’s leven. Langzaam groeien ze naar elkaar toe. Het verhaal is prettig geschreven, er is een duidelijk aanwezige christelijke inslag (maar zeker niet hinderlijk of te nadrukkelijk). Maar toch miste ik iets om steeds lekker door te lezen. Is het diepgang? Karakters die niet goed zijn uitgediept? Mist de vaart in het verhaal? Ik kom er niet uit maar het boek haalt net die 5 sterren niet. Maar toch kijk ik uit naar deel 2!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.