Crash

Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellesy
Jaar: 2016
Bladzijden: 365

Over het boek:
‘(…) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse bergplaatsje Valsugana na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’
Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geĂŻnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
Wees gewaarschuwd … Brace for impact.

Mening Clasien:
Dit vind ik het beste boek van Ellen Lina tot nu toe, eentje die je tot doorlezen dwingt. Wat een verhaal, wat een impact, wat een personages en wat een inlevingsvermogen van de schrijfster.
De “Crash” verteld tot in details, alsof je het zelf beleeft. De intense verliefdheid en daarnaast het dagelijkse leven, perfect weergegeven. Het leiden van een dubbelleven: Anna Kranenburg doet dit en haar man Daan heeft geen benul van wat er zich afspeelt. Totdat het noodlot toeslaat en het leven van vele mensen in Ă©Ă©n keer verandert in een chaos vol leed, wraak en verdriet. Het geheim dat al 10 jaar bestaat komt uit en de gevolgen van de crash hebben daar hun invloed op.
Het gedeelte dat je leest over het vliegtuigongeluk is heftig, maken emoties los.
De intense verliefdheid van twee mensen, naast hun dagelijkse leven is ontroerend, hun eigen leven in een roze bubbel. Wanneer laat je los, wanneer eindigt wanhoop en komt er weer een straaltje zon.

Dit boek is nog extra bijzonder, omdat er een soundtrack bij is.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.