Crash

crash

Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy, Uitgeverij
Jaar: 2016

Over het boek:
‚Äė(‚Ķ) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse bergplaatsje Valsugana na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.‚Äô

Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drie√ęndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp ge√Įnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
Wees gewaarschuwd … Brace for impact.

Mening Natasja:
En ja hoor…. ze flikt het gewoon weer om een geweldig boek te schrijven! Op de één of andere manier heeft ze een schrijfwijze die erg verslavend en meeslepend is, zodat je het verhaal alleen nog maar wil doorlezen, wegleggen, en weer doorlezen.
Of het nu tijdens, voor of na de crash is dat je het verhaal leest, het is allemaal even boeiend. Ook erg leuk om te lezen was dat je nog oude bekende tegen komt uit het boek Sky.
Ik was het zeker niet eens met de levenswijze van Anna en kon alleen maar heel veel respect opbrengen voor Daan. Maar het verhaal is zo levensecht dat je ook Anna weer vergeeft en mee gaat leven met de keuzes die Anna en Jesse hadden gemaakt.
Spannend, meeslepend, boeiend tot het einde en is zeker een aanrader.

Mijn kleine minpunt is dat het niet te verkrijgen is als ebook, waardoor ik verplicht was om een gewoon boek aan te schaffen. Al snel wist ik waarom ik geen boeken meer lees. Sommige plekken in huis waar ik normaal lees op de reader is geen licht genoeg?. Ook moest ik mijn leesbril erbij halen en het zeker erg onhandig in bed. (Dit is erg persoonlijk en totaal niet op het boek gericht.)

*****

Natasja.

Note Marjon:
De uitgever heeft aangegeven een eBook pas na jaren uit te geven om illegale verspreiding tegen te gaan. Persoonlijk denk ik dat je dat niet kan voorkomen. Zelf koop ik geen papieren boeken meer en ga dit boek dus niet lezen. En ik weet dat er vele mensen met mij zijn. Over een paar jaar ben ik het bestaan van dit boek vergeten en koop ik dus ook niet de digitale versie. Tenzij de uitgever het eerst weer gaat promoten (wat dus extra geld en werk kost). Ik weet niet of dit de oplossing is tegen illegale verspreiding en vind het jammer dat er mensen de dupe van worden. Daarnaast denk ik dat zo’n goede auteur als Ellen Lina meer verdient. Maar net als Natasja hierboven is deze mening heel persoonlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.