De acht

Auteur: Katherine Neville
Uitgever: Luitingh – Sijthof
Jaar: 1988/2005
Bladzijden: 671

Over het boek:
Er is een mysterie ouder dan een millennium. Er is een puzzel die de briljantste geesten uit de geschiedenis heeft getart. Er is een spel gespeel door beroemden en beruchten, door kunstenaars en politici, wiskundigen en musici, filosofen en nonnen. Er is een oud oeroude formule voor macht zo groot dat de idee ervan eenieder die ervan hoorde bezeten maakte. Het is de formule, het spel, het geheim van de Acht.

New York, winter 1972: Sinistere krachten manipuleren computerexpert Catherine Velis om haar probleemoplossende vermogen in te zetten bij de speurtocht naar een legendarisch schaakspel dat ooit van Karel de Grote was en sinds de Franse Revolutie vermist wordt. Verbannen naar Algerije door haar gewetenloze bazen en aangetrokken door de enigmatische Russische grootmeester Solarin, vertrekt Cat om de grootste schat aller tijden te vinden. Velen gingen haar voor…

Zuid-Frankrijk, lente 1790: Mireille de Remy en haar nicht Valentine zijn novices in de abdij van Montglane. Terwijl Frankrijk in vlammen opgaat, branden de twee meisjes van verlangen om het kloosterleven te ontvluchten – en die kans is nabij. In de abdij bevindt zich een mysterie dat afkomstig is van Karel de Grote. Wie zich ervan meester maakt kan beschikken over grenzeloze macht. Om misbruik te voorkomen, moet het uit de abdij gesmokkeld worden.

De Acht is een ideeënroman in de vorm van een spannende thriller: intelligent, toegankelijk en vol fascinerende details over geschiedenis, spiritualiteit, filosofie en geheime kennis.

Mening Marjon (6 augustus 2008):
De omschrijving zegt eigenlijk al genoeg. Wat een bijzonder boek, wat een boeiend boek. Geen moment was het saai of langdradig. Toch heel bijzonder voor zo’n dik boek. Het leest en het leest en het leest.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.