De affaire *****

de-affaire

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2010
Bladzijden: 371

Over het boek:
Tijdens een dinertje ontmoet succesvol kinderboekenschrijfster Angelica de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica is zeer gevleid door zijn aandacht, waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per e-mail dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten. Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken, en groeit de flirt uit tot een affaire .

Mening Marjon in 2010:
Wat een heerlijk boek. Het begin voelt vooral als herkenbaar, gezellig. En dan wordt het verhaal dieper en dieper; ik vond het zelfs inspirerend worden. Romantisch? Misschien. Mooi? Ja, dat absoluut. Diep? Ja, ook wel. Maar vooral leest het heerlijk weg, vanaf de eerste bladzijde. Een boek over wat waarde heeft in het leven. Over liefde, over vriendschap, over trouw. En grappig: Elk hoofdstuk begint met inspirerende woorden in de zoektocht naar geluk. Wat een aanrader, deze Santa Montefiore! Als ze zo blijft schrijven, kan ik niet wachten tot haar volgende boek.

*****

Mening Marjon nu:
Wat is dit toch een prachtig boek over Het Leven, liefde, geluk, wijsheid, vriendschap en het maken van keuzes. Ik las het in 2010 al maar het was zalig om te herlezen. Eerst is het verhaal nietszeggend, maar dat is slechts de inleiding. Angelica is een puur mens, heel reëel neergezet en er overkomt haar iets wat zo groot is dat het niet mag voortduren. Het vormt dit prachtige verhaal wat ik absoluut nog eens zal lezen!

****

Note:
Dit boek heeft over het algemeen niet erg goede recensies. De reden is denk ik duidelijk: Santa Montefiore sloeg met dit boek een andere weg in – vind ik. Eerst schreef ze vooral mooie en ook zoete romans, daarna werden haar boeken volwassener. Maar wat ik ook vind: ze laat nu zien dat ze een heel veelzijdige schrijfster is. Ze hanteert verschillende schrijfstijlen en elk nieuw boek is weer een enorme verrassing, juist omdat ze niet in dezelfde richting schrijft.

Mening Viv:
Eerste boek wat ik las van Santa Montefiore. Moest er eerst even inkomen. Kabbelt wat voort. Gaat over Een Engelse vriendinnengroep. Pas als Angelica naar Zuid Afrika gaat wil ik sneller doorlezen. Schrijfster weet goed de sfeer in Zuid Afrika neer te zetten. Ook begint elk hoofdstuk met een spreuk over geluk. Liefde, vriendschap en ouderschap zijn belangrijke onderwerpen in dit leuke boek.

***

Marjon en Viv.

4 gedachten aan “De affaire *****”

 1. dit was mijn reactie in 2011 ***
  Wat heb ik lang getwijfeld tussen 3 en 4 punten voor dit verhaal. De eerste helft van het boek kwam traag op gang,toen had ik al dit worden 3 punten,maar hoe verder je ging was het toch weer een heerlijk boek van Santa Montefiore.Ook de stukken met Kate heb ik heerlijk van genoten. Een heerlijke schrijfstijl zijn deze boeken zeker,en ik ga zeker meer boeken lezen van Santa Montefiore.

  ben nu bezig in de vergeet me niet sonate,alleen wat lees ik weinig zeg pffff

  1. Was dat van die Vergeet me niet sonate in 2011 of lees je dat nu? Als je niet in je normale ritme zit, lees je gewoon minder hĂš. Heel herkenbaar.

   Maar jij geeft ook niet veel sterren aan De Affaire dan.

   1. nee ik ben nu in de vergeet me niet sonate bezig ook weer erg mooi,maar nu iedereen thuis is en het weer wat minder zitten we veel film te kijken op netflix.
    ik geloof dat ik dat TOEN Ă©Ă©n van de minste boeken vond zou het niet meer echt weten haha

    1. Soms kan dat ook veranderen hĂš, omdat je nu anders beoordeelt en ik vraag me ook wel eens af of het ook beĂŻnvloed wordt door het boek wat je daarvoor las.

     Lekker genieten van het zwemmen en film kijken, de boeken lopen niet weg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.