De alleseter

Auteur: Joël Broekaert
Uitgever: Podium
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Over het boek:
Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel.
Als “alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het eten van het hele beest. Dit alles maakt de Alleseter tot een even doorwrochte als met humor doorspekte bundel voor iedereen die van lekker eten houdt.

Mening Marjon:
Dit is een boek waar je trekt van krijgt en soms ook even niet, omdat deze alleseter dingen eet die mij niet echt aantrekken. Maar wat wel allemaal aantrekkelijk is zijn deze korte stukjes over eten, nuchter en kritisch met een vleugje humor. Je doet een hoop kennis op, maar het is geen moment saai. Ik las het met heel veel plezier en ik kan het iedereen aanraden.

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.