De appelboomgaard (Bella Vista Chronicles 1) ****

appelboomgaard

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin Holland
Jaar: 2014

Samenvatting:
In het bezette Kopenhagen weet een jongetje te ontsnappen aan de nazi’s. Op zijn vlucht neemt hij alleen een paar familiefoto’s mee, en een FabergĂ©-ei van onschatbare waarde.
Tess is gefascineerd door de verborgen geschiedenis van dierbare voorwerpen, en van die passie heeft ze haar beroep gemaakt. Ze reist de wereld rond om gestolen kunstschatten aan hun rechtmatige eigenaars terug te geven. Van haar eigen geschiedenis weet ze vrijwel niets. Haar vader is onbekend, en haar moeder wil niets over hem vertellen.
Dan krijgt ze het bericht dat haar grootvader – van wie ze niet eens wist dat hij bestond! – in coma ligt en dat hij haar de helft van een appelboomgaard wil nalaten. Maar dat is niet de grootste schok. De andere helft van de boomgaard gaat naar Isabel Johansen
 haar halfzus.
Met wat vage aanknopingspunten, een Deense naam en een paar foto’s gaan de zussen op zoek naar hun achtergrond. Op een van de foto’s staat een afbeelding van een goudkleurig ei


Mijn reactie van het boek

Mening:
Dit was mijn eerste kennismaking met Susan Wiggs, en dat is me zeker erg goed bevallen, ik zal er ook zeker meer van gaan lezen.
Ik ken eigenlijk Harlequin meer van vroeger, toen stond het echt bekend om de bouquette reeks en de intiem boeken. Maar   sinds ik boeken zoals Robyn Carr heb ontdekt ben ik daar eens echt gaan rond kijken, en kwam tot de ontdekking dat er echt hele mooie boeken tussen zitten. Dit was er weer zo eentje waar ik meteen helemaal inzat, stukjes over vroeger en nu waren allemaal even mooi en liepen mooi in elkaar over.  En een mooie boodschap in het boek. Ik heb er van genoten.

****

Natasja.

EĂ©n gedachte over “De appelboomgaard (Bella Vista Chronicles 1) ****”

  1. Wat een verrassend mooi boek. Het verhaal wisselt de hoofdstukken af tussen drie generaties, al zijn de terugblikken enigszins kort. Daarom kwam ik niet helemaal in het verleden maar het doet niets af aan het totale verhaal. Alles wordt verteld, het verhaal neemt verrassende wendingen en tussen alles door zijn er luchtige levenslessen en romantiek.

    ****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.