De appelboomgaard

Appelboomgaard

Auteur: Denise Hunter
Uitgever: VCL
Jaar: 2012
Bladzijden: 319

Samenvatting:
Josie’s zus Laurel denkt dat Josie na al die jaren thuiskomt om te helpen met de appeloogst. Haar zwager Nate gaat ervan uit dat ze haar hoogzwangere, overwerkte zus Laurel wil overhalen de boomgaard te verkopen. De nieuwe manager van de boomgaard, Grady, ziet in Josie alleen maar problemen – met een hoofdletter P.
Ze hebben het allemaal bij het juiste eind, maar ze hebben het ook totaal mis. Niemand weet wat Josie daadwerkelijk dreef om weer thuis te komen. Ze is nooit eerder teruggekomen, zelfs niet voor de begrafenis van haar vader. Niemand weet waarom ze zichzelf zo hard pusht en waarvoor ze op de vlucht is. En niemand, zelfs Josie niet, is klaar voor de verrassende vrucht die ze zal plukken.

Mening:
Wat een mooi boek. Een boek over verantwoordelijkheid, over schuld, over het recht om te bestaan en over wat nu echt belangrijk is. Het christelijk geloof speelt pas aan het eind echt een rol, verder is het een mooi en zelfs een beetje romantisch. Aanrader!

*****

Marjon.

5 gedachten over “De appelboomgaard”

  1. Dit is weer een prachtige roman uit de redrose serie. Josie gaat terug naar haar geboortehuis. Door een voorval in haar verleden, is ze ervan overtuigd dat de ziekte die haar teistert haar lot is. Ze wil dan ook niks weten van de medicijnen die haar leven een stuk kunnen verbeteren. Totdat ze gaat twijfelen! 4*

  2. mijn reactie van het boek ***** gelezen in 2012

    Dit was weer zo’n heerlijke roman die je vanaf het begin niet meer los laat en dat je alleen nog maar door wil lezen. Het verhaal valt ook geen moment stil,voor mij is dit dan ook een aanrader.

    in de serie van redrose heb ik al best veel boeken gelezen,en moet zeggen er is me er nog nooit eentje tegen gevallen,ik vroeg gisteren nog aan clasien waar je alle boeken van redrose kan vinden,schijnbaar is die nergens te vinden :(.heb je kralen van hoop wel eens gelezen ook zo’n juweeltje.
    //dizzie.nl/boek/kralen-van-hoop-9789059776258

  3. Natasja, bedankt voor de link; heb het opgeslagen. Ik heb nog geen enkel boek gelezen daarvan, behalve dan dit boek. Oh wat heb ik nog veel moois te lezen 😛 😛 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.