De baai van de flamingo’s (Argentinië 2) ***

debaaivande

Auteur: Sofia Caspari
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2015
Bladzijden: 485

Het boek:

Argentinië, 1876. De jonge weduwe Annelie hoopte met haar dochter Mina een nieuw leven op te bouwen, maar haar tweede echtgenoot is een bruut die haar mishandelt en kleineert. Als ook Mina het slachtoffer dreigt te worden van hun nieuwe ‘familie’, vinden de twee vrouwen de moed om hun leven in eigen hand te nemen. Ze vertrekken naar Buenos Aires, maar dat blijkt niet de veilige haven die zij zich hadden voorgesteld als hun paden zich kruisen met die van een op wraak beluste jonge vrouw…

Mening:
Dit boek volgt op Het Land van de Koraalboom  en alle oude bekenden uit dat boek komen hierin terug. Daarnaast ook een aantal nieuwe personen. Het boek begint vanuit het niets bij de nieuwe personen en valt middenin een heftig verhaal. Omdat je de achtergrond nog niet kent, kom je er al direct niet lekker in. Er gebeurt teveel in korte tijd, drama na drama. Pas als de eerste bekende er weer in voorkomt krijg je grip op het verhaal. Maar het blijft erg veel drama’s bevatten. Ook komen er zoveel namen in voor en moet je je hoofd erbij houden om de onderlinge relaties te blijven begrijpen. Ik heb begrepen dat er nog een derde deel komt, maar ik weet niet zeker of ik dat – gezien de overdaad van drama’s – ga lezen.
Is er dan niets positiefs te melden? Jawel, er zijn weer prachtige sfeerbeschrijvingen ( al is dat minder aanwezig dan het eerste boek) en er is romantiek. Het is heel leuk om het verhaal verder te lezen van Anna, Victoria en Eduard en hun kinderen. Verder is het verhaal geen moment saai, het is vaak spannend en je blijft maar lezen.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.