De bed & breakfast in Rose Harbor (Rose Harbor 1)

roseharbor

Ook digitaal verkrijgbaar

Auteur Debbie Macomber
Uitgever De Boekerij
Jaar 2012
Aantal bladzijden 336

Korte samenvatting
Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is.Haar eerste gast is Joshua Weaver, die voor zijn zieke stiefvader komt zorgen. De twee mannen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden, en Joshua heeft weinig hoop dat dat nog zal veranderen. Tot hij een oud-klasgenoot van zijn middelbare school tegenkomt, die hem doet inzien dat het nooit te laat is voor verzoening en vergeving.De andere gast is Abby Kincaid, die naar haar geboorteplaats Cedar Cove is teruggekeerd voor de bruiloft van haar broer. De laatste keer dat ze er was is twintig jaar terug, en niet voor niets: het schilderachtige havenstadje herbergt voor haar vooral pijnlijke herinneringen. Door haar familie en oude bekenden weer te zien, begrijpt ze dat ze niet kan blijven weglopen voor het verleden als ze ooit verder wil komen.De bed & breakfast in Rose Harbor is het eerste deel in een nieuwe serie ontroerende romans over oude vrienden, nieuwe kansen en onverwachte liefdes. Een introductie in een onvergetelijke vriendenkring, waarvan we nog veel zullen horen.

Mening
Een mooi en gevoelig boek wat erg prettig leest. De eigenaresse van de B&B vertelt in de ik-vorm en haar hoofdstukken worden afgewisseld door twee gasten die ieder hun eigen verhaal hebben. Deze hoofdstukken worden in de derde persoon verteld. Hoewel het, zoals gezegd mooi en gevoelig is, vind ik het verhaal af en toe wat simpel en is het wat oppervlakkig. Toch is het goed genoeg om naar de twee verwachte vervolgboeken uit te kijken, want dit is een eerste deel van een trilogie.

Aantal sterren (maximaal 5) ***

Marjon

4 gedachten over “De bed & breakfast in Rose Harbor (Rose Harbor 1)”

  1. mijn reactie van het boek ****
    Een lekker boek voor tussen door,je leest het dan ook in een ruk uit,weinig diepgang dat had voor mij iets meer gemogen.
    Toch heb ik er van genoten en ga zeker deel 2 lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.