De belofte

belofte

Auteur: Lesley Pearse
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 480

Samenvatting:
Londen, 1914. Belle Reilly heeft eindelijk het leven dat ze wil, met dank aan haar toegewijde echtgenoot Jimmy en de hoedenwinkel waar ze als kind al van droomde. Maar de dreiging van de Eerste Wereldoorlog hangt in de lucht, en als Jimmy het leger in gaat en naar de loopgraven van Ieper vertrekt, verandert Belles leven ingrijpend. Haar veilige wereld stort in en Belle besluit dat ze niet langer aan de zijlijn kan blijven staan: ze geeft zich op als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ze kan aan het werk als ambulancechauffeur in Frankrijk. Daar kruist ze al snel het pad van Etienne, een man die een belangrijke rol speelde in haar jeugd. Voor ze het goed en wel beseft wordt Belle verscheurd tussen loyaliteit en verboden passie… 

Mening:
Het vervolg op Belle, een boek wat ik nooit zal vergeten. Dit boek vond ik ook erg mooi alleen was ik niet zo’n fan van het oorlogsgebeuren, dat ligt niet aan het boek maar aan mij omdat ik pas ook soortgelijke boeken heb gelezen. Het eerste boek sprak mij meer aan toen Belle ontvoerd werd en als prostituee moest gaan werken,dit was een totaal andere wereld. In dit boek gaat het verder waar het boek Belle eindigde het leven samen met Jimmy. Zodra de oorlog uitbreekt krijg je verschillende verhaallijnen die echter mooi op elkaar aansluiten. Gaat Belle ooit nog gelukkig worden na al wat ze heeft meegemaakt? Een boek met veel liefde maar ook verdriet. Voor mij mogen er meer boeken vertaald worden van Lesley Pearse.

Belle
Het eerste deel van deze serie – klik op de afbeelding voor meer info

****

Natasja

3 gedachten over “De belofte”

  1. Haar eerste boek “Belle” was zo prachtig en is in menig lezers top 10 terecht gekomen. Dit vervolg begint weer heerlijk, totdat de oorlog uitbreekt en Jimmy naar het front gaat. Het verhaal verloopt langzaam, verveelde me zelfs. Het is een redelijk dik boek van ongeveer 440 blz., maar rond de 200 wilde ik het wegleggen. Er gebeurt af en toe wat en dan belandt je weer in de oorlog. Jammer, ik had me erg op dit boek verheugd. Ik lees het nu afwisselt met een ander boek, iets wat ik normaal nooit doe. Toch wil ik weten hoe het verhaal eindigt en of Belle bij Jimmy blijft of toch kiest voor haar vroegere liefde. Slechts 3* het verhaal kon me niet boeien en daardoor was ik steeds afgeleid.

    1. Ik was al in deel 1 begonnen, maar mijn hoofd stond er niet naar… Jammer dat dit vervolg jou wat tegenviel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.