De bloementuin

 

Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Jaar: 2017

Over het boek:
Cristina Caboni neemt ons weer mee op een sfeervolle, kleurrijke en emotionele reis
Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn.
Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels beginnen ze samen aan een zoektocht die hen naar hun geboorteplek leidt: een huis in Toscane met een betoverende tuin vol exotische bloemen. Voor het eerst in hun leven voelen de zussen zich thuis en volledig begrepen.
Maar niet alles is wat het lijkt. De villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola het mysterie van hun verborgen verleden ontrafelen? En wat gaat er schuil in het hart van de tuin?

Mening Natasja:
Wat een juweeltje is dit boek weer.
Het boek begint meteen erg mooi, zodat je meteen in het verhaal zit, en dat vind ik altijd wel erg prettig.
Zodra Iris haar evenbeeld ziet, dat haar tweelingzus blijkt te zijn kom je in een mysterieus verhaal terecht vol geheimen en leugens. Maar voordat je weet hoe het echt allemaal in elkaar zit mag je lekker mee puzzelen en genieten van de levens van de mensen op het La Spinosa. Ieder hoofdstuk begint met de liefde van plantsoorten, en hoe je deze kunt bij houden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de stukjes las van de planten waar ik zelf meer over wilde weten.
Het verhaal is vooral erg beeldend geschreven, en ik kon het ook erg moeilijk weer wegleggen, omdat ik alleen maar wilde weten hoe het verhaal in elkaar zat. Sommige stukjes zag ik totaal niet aankomen, en waren erg verrassend.
Een meeslepend en mooi verhaal, waarvan ik baal dat het uit is.

*****

Natasja.

2 gedachten over “De bloementuin”

  1. oh, dit boek spreekt mij wel aan. Zal ook dit op mijn lijstje zetten want ik heb nog zoveel boeken liggen die ik nog wil lezen, maar kom er momenteel niet zo aan toe.
    groetjes Ghita

    1. Natasja vond het een mooi boek en ik kwam er niet doorheen… Ik kwam ook al niet door haar vorige boek (De Bijenkoningin), maar ook dat vond Natasja heel mooi. Geen idee dus wat jij er van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.