De boekenapotheek aan de Seine

 

Auteur: Nina George
Uitgever: Luitingh-Sijthoff BV
Jaar: 2017
Bladzijden: 336

Over het boek:
In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf.
Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter, die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

Mening Viv:
Het boek beschrijft het leven van de boekhandelaar Jean Perdu die in Parijs op de Seine een boekenboot heeft. Hij verkoopt aan zijn bezoekers boeken die passen bij hun gemoedsgesteldheid of kwaal. Velen weten deze beroemde boot dan ook te vinden. Jean Perdu weet niet welk boek voor hem zelf helend zou kunnen werken. En besluit na 21 jaar een brief te openen van zijn toenmalige minnares die opeens verdween. Hij besluit de trossen los te gooien en de reis te maken op weg naar zijn minnares die toen woonde in de Provence. Een bijzonder verhaal, toch kwam ik er niet goed doorheen. Er worden veel moeilijke Nederlandse woorden gebruikt. Die ik dan toch wil opzoeken. Af en toe staan er wel mooie levensspreuken in. En je waant je samen met Jean en zijn medereizigers ook wel een vakantieganger in het mooie Frankrijk. Ik was toch geprikkeld genoeg om het boek uit te lezen. Want hoe zou de zoektocht van Jean aflopen?

***

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.