De boekwinkel op de hoek

Auteur: Annie Darling
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden:

Over het boek:
Posy Morland heeft al nauwelijks een idee wat ze moet met de noodlijdende boekwinkel die ze geĂ«rfd heeft, laat staan dat ze weet wat ze moet met medewerker Sebastian – ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooitℱ. In een halfjaar probeert ze de winkel om te toveren tot de eigenzinnige Londonse boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Als Sebastian haar nou eens haar gang liet gaan…

Toevlucht zoekt ze in de oneindige voorraad romantische comedy’s die de winkel rijk is. Lezend van goed einde naar goed einde vraagt ze zich af: ligt er ook een happily ever after voor de winkel Ă©n haar in het verschiet?

Mening Marjon:
Ik heb het boek een beetje met een dubbel gevoel gelezen. Het is vooral een bijzonder leuk verhaal, er zit humor in en het plot is leuk: hoe pep je een boekwinkel in de tijd van eBooks weer op? Posy erft de winkel en heeft al gauw een groots plan. Iedereen gaat er in mee behalve Sebastian, de kleinzoon van degene van wie Posy de winkel erfde. Sebastian is neergezet als de lompste man ooit en dat is goed gelukt. Het hele boek door erger ik me aan hem en dat blijft helaas zo tot aan de laatste bladzijde. Dat kleurde het verhaal voor mij minder. Wat mij betreft hadden de karakters ook wel wat meer uitgewerkt mogen worden. Niemand kreeg een echt gezicht bij zijn of haar rol. Maar dat neemt niet weg dat het een leuk verhaal is dat vlot leest.

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.