De budget bruid

budgetbruid

Auteur: Anna Bell
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2014
Bladzijden: 352

Samenvatting:
Na jaren sparen voor haar droombruiloft wordt Penny eindelijk ten huwelijk gevraagd door haar vriend Mark. Dolblij begint ze de mooiste dag van haar leven te plannen. Maar dan slaat de schrik toe. Op onverklaarbare wijze blijkt er meer dan pound 10.000 van de rekening te zijn verdwenen! Alhoewel, onverklaarbaar Bij de bank blijkt dat de enorme prijzen die Penny met online bingo dacht te hebben binnengesleept toch vooral verliezen waren. Hoe moet ze dat aan Mark uitleggen? Penny besluit hem te verrassen met de mededeling dat zij álles zelf zal regelen. Maar een bruiloft plannen met een minimaal budget is nog niet zo gemakkelijk. En hoe voorkomt Penny dat Mark de waarheid ontdekt – en ze straks alleen voor het altaar staat?

Mening Natasja:
Dit boek is luchtig en leuk geschreven en er zitten toch zeker een paar goede lessen in wat er nu echt telt in het leven.
Ten eerste wat gokken en andere verslavingen je leven kunnen gaan beĂŻnvloeden maar toch ook zeker dat we steeds maar meer willen en verwachten in het leven, en dan heb je kans dat je je eigen wel eens tegen gaat komen.
Penny moeten een bruiloft regelen met het beetje geld wat ze nog over heeft na haar gokverslaving, maar leert dan wel wat echt belangrijk is. Leugens die alsmaar groter worden,kan ze dit allemaal nog rechtzetten?

***

Mening Marjon:
Deze schrijfster is vast een fan van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham. Want het is absoluut geĂŻnspireerd op Shopaholic en Dubbelspel. Of misschien is het een tweede pseudoniem van de schrijfster? Grappig boek, met een serieuze noot (gokverslaving, geld is niet belangrijk) zonder dat het echt uitgediept wordt, maar het haalt het toch niet bij die Shopaholic-serie. En daar ga je het onbewust toch mee vergelijken. Het is een beetje slap verhaal, zo bij elkaar. Toch las het lekker weg. Dat maakt weer veel goed.

***

Natasja en Marjon.

 

2 gedachten over “De budget bruid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.