De Cock en een recept voor moord (De Cock)

Schrijver: A.C. Baantjer
Uitgever: De Fontein/Tirion
Jaar: 2007
Aantal blz: 144

Over het boek:
De Cock is flink uit zijn humeur: zijn vrouw is ziek en krijgt volgens hem verkeerde medicijnen. Vledder is het dichtstbijzijnde, ondankbare slachtoffer, want gezamenlijk zijn ze op weg naar het modehuis Verbruggen, alwaar ze de directeur aan de tand willen voelen in een smaadzaak. Daar aangekomen treffen ze de heer Verbruggen aan in zijn stoel, levenloos en met een receptenbriefje op zijn revers gespeld. Het briefje bevat een cryptische tekst en biedt op het eerste gezicht weinig aanknopingspunten. De Cock en Vledder zijn compleet verrast wanneer plotseling een aantrekkelijke vrouw de kamer binnenkomt, de dode man een klap in het gezicht geeft en hem begint uit te schelden. De Cock reageert geschokt en begrijpt niets van haar gedrag. ‘Vrouwen, het blijven voor mij mysterieuze wezens,’ mompelt de oude rechercheur, en hij gaat op onderzoek uit. Al gauw blijkt dat de directeur minder geliefd was dan aangenomen mocht worden. De verhoudingen binnen het modehuis komen nog meer op scherp te staan als ook een mededirecteur dood wordt aangetroffen. Eveneens gewurgd en met een receptenbriefje op het revers. Tijd voor De Cock met ceeooceekaa om zijn troeven uit te spelen…

Mening Marjon (9 november 2010):
Vroeger las ik vaak Baantjers. De laatste jaren niet meer. Maar ik was toch verbaasd dat de rubriek ‘A.C. Baantjer’ nog moest worden aangemaakt. Appie Baantjer was misschien geen schrijver van hoog niveau, hij heeft heel wat leuke boeken geschreven die je even in Amsterdam doen wanen. Extra leuk voor een Amsterdamse lezer als ik ;-))) Nu zijn boeken digitaal verkrijgbaar zijn, zal ik ze wel weer vaker lezen.

Dit boek las in ieder geval heerlijk weg en tot op het laatst heb je geen idee waar de moordzaak om draait. Wel viel me op dat het een recenter boek was. Er kwamen zelfs mobieltjes in voor… Dat ken ik niet uit de boeken die ik nog van hem heb staan hier.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.