De dansmeester

dansmeester

Auteur: Julie Klassen
Uitgever: Voorhoeve
Jaar: 2014
Bladzijden: 464

Samenvatting:
De Londense dansleraar Alec Valcourt besluit met zijn moeder en zus te verhuizen naar Devonshire om daar een nieuw leven te beginnen. Maar tot zijn grote verbazing heeft een rijke weduwe in dit plaatsje alle vormen van dans verboden. Gelukkig vindt Alec onverwacht een bondgenoot in de dochter van de weduwe: Julia Midwinter. Hoewel hij in eerste instantie niets moet hebben van haar flirterige gedrag, ontdekt hij dat achter haar opdringerige voorkomen een kwetsbare ziel schuilgaat.

Mening:
De samenvatting is wel erg kort door de bocht; het boek gaat over veel meer dan dat. Wat een prachtig boek is dit! Ik was verloren vanaf de eerste bladzijde. De kracht van het verhaal zit “m in het feit dat Julie Klassen de mensen zo eigentijds neerzet in een heel andere tijd met andere normen en waarden. De dansmeester in dit verhaal is een heel originele insteek en elk hoofdstuk begint met een berichtje, citaat of wetenswaardigheidje van lang geleden, wat aansluit op dit verhaal. Het geloof gaat pas aan het eind een rol spelen maar overheerst niet. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

 

14 gedachten over “De dansmeester”

 1. Hoi Marjon,

  Kun je heel misschien nog wat meer vertellen over de inhoud van dit boek?

  De ene vindt het een aanrader,de ander vindt dat er teveel “danspassen” beschreven worden!

  Hoop dat je me kunt informeren!

  Dank je wel alvast!

  1. Hoi Thorinda,

   Er komen inderdaad beschreven danspassen voor in het boek. Niet overdreven veel, maar het heeft geen toegevoegde waarde vind ik. Om eerlijk te zijn heb ik daar wat luchtig doorheen gelezen. De rest maakt weer veel goed. Als je van dit genre houdt, is het echt een aanrader! Maar hoe een boek binnenkomt is en blijft iets heel persoonlijks!

   Groetjes, Marjon.

  1. Ik ken de film Footloose, maar ik heb die vergelijking niet getrokken. Ik moet zeggen dat ik ook niet zo goed meer weet waar het over ging (iets van een arm meisje dat heel goed kan dansen?). Ik weet alleen nog dat ik ook zo wilde dansen. Nee, is niet gelukt hihihi.

   1. zij mocht van haar vader ook niet dansen,ik vond de film ook erg mooi,ik hou ook veel van dans films moet ik zeggen en heb de meeste ook gezien 😉

  1. Jaaaaaaaaaaaa… Ik geloof dat ik die film (de oude versie dus hĂš) zelfs in de bioscoop heb gezien. Ik wist niet dat er in 2011 een nieuwe versie verschenen was. Ik ga me oud voelen, pffff.

 2. mijn reactie van het boek *****
  Het eerste waar ik bij dit boek aan moest denken is de film Footlose waar ook niet in gedanst mocht worden.
  Het was een geweldig verhaal met veel geheimen en verdriet die allemaal met het verleden te maken hebben.Komt de waarheid aan het licht? en zullen Alec en Julia een toekomst samen kunnen hebben?
  Meerder personen spelen in dit boek een rol en hebben allemaal een eigen verhaal die met Julia of Alec te maken heeft,dit word erg mooi en gevoelig naar het einde toe gewerkt,zodat je het dicht slaat met een zucht en een glimlach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.