De dochter van de imam ****

dochtervandeimam

Auteur: Hannah Shah
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2009
Bladzijden: 304

Samenvatting:
Hannah Shah is de dochter van een Pakistaanse imam, een zeer gerespecteerd fi guur in de lokale moslimgemeenschap in het noorden van Engeland. Haar vader lijkt te leven als een voorbeeldige, vrome moslim, maar achter de voordeur, verborgen voor de buitenwereld, regeert hij als een ware tiran. Uit angst houdt Hannah haar mond, tot ze op haar zestiende uitgehuwelijkt dreigt te worden. Ze loopt weg van huis en duikt onder.
Vanaf dat moment is Hannah Shah haar leven niet meer zeker. Haar vader heeft gezworen dat zij een gepaste straf voor afvalligen niet zal ontlopen.

Mening
Heftig boek…
Ik zelf heb hier niks mee te maken en ken ook geen mensen die op deze manier hun cultuur beleven. Of misschien is dat ook maar schijn naar de buiten wereld toe… Ik vond dit boek erg heftig en had ook erg met Hannah te doen. Dit boek grijpt je, je wilt weten wat er meer gebeurt, hoe Hannah los komt van de familie. Hoe en wie ze tegen komt in haar leven en op haar pad is bepalend. Gelukkig voor Hannah heeft zij haar los kunnen maken van bepaalde dingen in de familie, maar eigenlijk komt ze nooit helemaal los ( lekker verwarrend hĂš). Maar een aanrader, echt.

****

Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.