De dochter van de imker

dochtervandeimker

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 321

Samenvatting:
1937. De jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie, maar intussen koestert ze heimelijk een vurige liefde voor een knappe aristocraat van wie ze weet dat hij nooit van haar zal zijn. Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man die bovendien een groot geheim met zich meedraagt, loopt het huwelijk stuk. 1973. Trixie Valentine is verliefd op Jasper, zanger van een Britse rockband die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje bij de kust van Cape Cod waar Trixie is opgegroeid. Gefrustreerd door haar beschermde, geĂŻsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer vandoor te gaan met haar geliefde. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt…

Mening:
Ik had moeite in het verhaal te komen, maar ergens rond bladzijde 100 was ik verloren. Je hebt het idee hoe het verhaal gaat, maar er zitten gaten in en je wil doorlezen om antwoorden te krijgen. Waarom zijn Grace en Freddie geëmigreerd? Wat heeft de oorlog er mee te maken? Het verhaal laat je niet meer los. Een echte Santa Montefiore dus en al vind ik dit niet haar sterkste verhaal; het krijgt toch 5 sterren.

*****

Marjon.

6 gedachten aan “De dochter van de imker”

  1. Ohhhhh ik ben benieuwd kan niet wachten om te gaan beginnen in dit boek 🙂 ik ben altijd al verslaafd aan haar boeken geweest

  2. Mijn reactie van het boek ****
    Was weer een heerlijke Santa Montefiore, zoals al haar boeken.Gaat de geschiedenis zich herhalen? En wat heeft Trixie met het verleden van haar moeder te maken, je leest het allemaal in deze geweldige roman.Ik heb er van genoten en heb ook stiekem weer iets geleerd over de bijen, maar of ik er nu niet meer bang van ben vraag ik me echt af. Niet alleen het verhaal is mooi maar ik vind het ook een prettige schrijfstijl (bij al haar boeken), ze slepen je gewoon mee zonder dat je hoeft na te denken, alleen maar ontspannen en genieten.

    1. Jammer dat het uit is hĂš, dat vind ik altijd bij haar boeken… Ik hoop dat er gauw weer een boek van haar uitkomt!

  3. Ik mag bijna al haar boeken nog lezen……….. heb nog zoveel moois liggen, boeken die al veel eerder uitgegeven zijn en kom er gewoon niet aan toe. Bv Karin Slaugther heb ik ook nog niks van gelezen schaam schaam. Te weinig tijd en te veel leesvoer.

    1. Clasien, ik ben blij dat ik niet de enige met dat luxe probleem ben. Ik heb Karin Slaughter wel gelezen (alleen haar laatste ligt nog te wachten) en alle Santa Montefiores ook, maar zoveel andere schrijvers die succesvol zijn zijn door mij nog nooit gelezen. Het is niet bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.