De droomtuin

 

Auteur: Rachel Hore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 384
Jaar: 2007/2017

Samenvatting:
Melanie Pentreath heeft zich teruggetrokken in het idyllische Lamorna Cove om er een boek te schrijven. Maar ze probeert er vooral troost te vinden vanwege een gebroken hart en het verdriet om de dood van haar moeder. Ze stort zich op de overwoekerde tuin van haar huisbaas Patrick. Terwijl Mel en Patrick hun teleurstellingen te boven komen, bloeit er een nieuwe liefde op.

Mening Natasja:
Melanie neemt op advies even een time out, en vertrekt naar Lamorna Cove om daar verder te werken aan haar boek over de schilder kunst.
Zodra ze er is voelt ze de rust op haar afkomen, en kan ze alles eens op een rijtje gaan zetten over haar gebroken relatie met Jake, en de dood van haar moeder.
Ze ontdekt een verborgen tuin samen met Patrick van wie ze het huis huurt, maar komt al gauw tot de ontdekking dat deze tuin een verleden heeft.
Zo duiken we ook in het verleden van Pearl, die rond 1912 ook in dezelfde tuin het nodige heeft meegemaakt.
Voor Melanie is dit een uitdaging om er achter te komen wie er achter de verborgen schilderijen zitten, en kan het zijn dat de geest van Pearl nog altijd aanwezig is?
Het verhaal op zich was erg mysterieus en ik wilde dan ook steeds terug in het verleden om te zien wat er met Pearl gebeurd was.
Het heden waarin het verhaal van Melanie afspeelt vond ik soms wat traag, en dan zakte mijn interesse weer wat in, wat ik erg jammer vond.

***

Mening Marjon (4-8-2009):
Al vanaf bladzijde 1 was dit boek niet meer weg te leggen. Zo mooi, zo intens – en wederom voelde ik die link naar de boeken van Rosamunde Pilcher. Net als het eerdere boek dat ik van deze schrijfster las, is het goed geschreven en leest het heerlijk weg. Het verleden en het heden lopen door elkaar heen, maar dat houdt het verhaal verfrissend. De psychologie, de persoonlijke groei, alles zat er in. Geen moment wordt saai en je wilt maar een ding: doorlezen. Dit boek heb ik uit de bibliotheek, maar wil ik absoluut in mijn boekenkast hebben staan. Nu wacht mij nog het derde boek van Rachel Hore, maar die wil ik nog even tegoed houden. Eerst maar weer andere boeken. 🙂

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.