De Franse tuinman *****

Fransetuinman

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2008
Bladzijden: 383

Samenvatting:
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in zijn oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoonster. Elke avond leest ze een stukje in het dagboek, dat ze voor iedereen verborgen houdt. Miranda’s man blijft steeds langer in Londen, haar kinderen zijn naar school en de tuin slokt al haar aandacht op. Ze raakt steeds meer gefascineerd door de raadselachtige Jean-Paul – wat is zijn geheim?

Mening:
Wat een prachtig boek van Santa Montefiore, Ik heb dit boek helemaal mee beleefd of ik erbij was, de sfeer van de prachtige tuinen, ik voelde de liefde van Ava en had bewondering voor haar beslissing. Het blijft meeslepend tot het einde en er zitten toch wendingen in die ik niet verwacht had. Top boek, heerlijk romantisch.

*****

Natasja.

 

5 gedachten aan “De Franse tuinman *****”

  1. Ja absoluut een van mijn toppers 🙂
    Ik ben helemaal weg van de meeste van haar boeken deze en de affaire zijn zeker mijn favoriet 🙂

  2. Ik vond het toen al een mooi boek en ik durf te zeggen dat ik het nu nog mooier vind! Wat een prachtig boek! De twee verhaallijnen, die alles omvattende liefde, dat alles tegen een decor van een mooie tuin net prachtige sfeerbeschrijvingen… Wat een aanrader!

    *****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.