De geuren van de ziel

geurenvandeziel

Auteur: Cecilia Samartin
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2011
Bladzijden: 429

Samenvatting:
Sebastian droomt ervan over het voetbalveld te rennen als de wind. Maar Sebastian heeft een ernstige hartafwijking, waardoor hij al zijn hele leven hoort dat hij zich niet mag inspannen, en dus zeker niet mag voetballen. Hij is gelukkig bij zijn grootmoeder Abuela Lola, een lieve oude dame.
Maar op een dag vindt Sebastian zijn oma bewusteloos op de grond. En als ze bijkomt is ze niet langer lief en volgzaam. Ze verft haar haar zo vurig rood als haar karakter vroeger was en haar passie voor koken is helemaal terug. Dankzij de heerlijke gerechten die ze samen bereiden, brengen Sebastian en zijn oma de hele familie elkaar, ondanks alle problemen en ruzies uit het verleden. En dat is maar goed ook want alleen samen kunnen ze de tragedie aan die onvermijdelijk wacht…

Mening:
Over dit boek heb ik echt even een nachtje moeten slapen: wat voor punt ik dit  zou gaan geven, het was of 4 of 5. Ik had voor mij gevoel nog wat onbeantwoorde vragen maar die neem ik maar op de koop toe, want ik ging vanmorgen werken en moest eerst even het verhaal over het boek kwijt en dat wil wel zeggen dat het mij erg aan heeft gegrepen. Er komen stiekem toch veel onderwerpen voorbij vliegen zoals pesten, het huwelijk, familieruzie, dat ik niet anders kan zeggen dan dat dit boek geweldig was. Mooie leuke en lieve karakters, dus ik zou zeggen lezen dit boek.

*****

Natasja.

 

4 gedachten aan “De geuren van de ziel”

  1. Anna’s wake heb ik ook gelezen, mijn reactie:
    In Ă©Ă©n woord prachtig, dit is een roman die je niet gauw vergeet. Ana’s leven gaat aan je voorbij vanaf haar zesde levensjaar tot ze een volwassen vrouw is. Van El Salvador, naar een klooster in CaliforniĂ« en als kindermeisje bij een rijke familie. Je sluit haar in je hart. Een meeslepend verhaal over vriendschap en trouw. “Zij die hun tijd besteden met licht geven aan anderen, blijven zelf vaak in de duisternis”. 5*

  2. Clasien, dank je wel voor je reactie op Ana’s Wake.

    Ik ga Geuren van de Ziel binnenkort ook lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.