De gin-kast

Auteur: Leslie Jamison
Uitgever: Overamstel
Jaar: 2010/2016
Bladzijden: 231

Over het boek:
Tilly is een verloren ziel: ze verliet het ouderlijk huis voordat ze echt volwassen was, op zoek naar het echte leven. In plaats daarvan belandde ze in de holle onderwereld van Nevada, waar ze enkel slechte gewoontes opdeed. Ze sloeg zich bijna dertig jaar zonder familie door het leven, om ten slotte in een woonwagen aan de rand van de woestijn te belanden met een stevige alcoholverslaving.

Op een dag staat haar nichtje Stella op de stoep, die op haar manier een leven van lege beloftes heeft geleid in de stad New York. Hoewel Stella op het eerste gezicht een redder in nood lijkt, blijken beide vrouwen aan de afgrond te wankelen.

De gin-kast legt de vreemde, krachtige intimiteit die tussen hen ontstaat bloot. Met een fijnzinnig oor voor dialoog en geestige, vrijmoedige beschrijvingen van seks, liefde en macht herinnert Leslie Jamison ons eraan dat we ongeacht alle onverwachte wendingen alleen het leven hebben dat we krijgen.

Mening Marjon: 
Een puur boek over het echte leven en echte mensen aan de zelfkant van het leven. Het verhaal neigt een beetje naar ranzigheid maar zonder dat het storend is. Het voelt niet als een geschreven verhaal maar een verteld verhaal. De ene keer vertelt Stella en dan weer haar tante Matilde (Tilly). Je legt het boek niet makkelijk weg en je weet van tevoren ook wel dat je geen goed einde hoeft te verwachten, maar toch hoop je het zo. Het einde kwam evengoed een beetje onverwacht en ik blijf met veel vragen zitten: Waarom gaat Tilly drinken? En wat is er nu echt gebeurd aan het eind?

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.