De invalbruid

 

Auteur: Dallas Schulze
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2003/2016
Bladzijden: 414

Over het boek:
Als er iets te winnen viel voor spontane en vooral ook onbezonnen acties, dan zou Cat Lang beslist in de prijzen vallen. Want wanneer haar stiefzuster Devon haar verstandshuwelijk met Luke Quintain op het laatste moment afblaast, en Cat degene is die hem het slechte nieuws moet brengen, besluit ze hem uit de brand te helpen – en zichzelf als bruid aan te bieden. Niet dat dat voor haar nou zo’n groot offer is, want heimelijk is ze al jaren verliefd op hem… Luke wil helemaal niet trouwen, maar als hij aanspraak wil maken op zijn erfenis, zal hij wel moeten. Devon – oppervlakkig en hebberig – leek de perfecte kandidaat. Zij zou een fikse ‘onkostenvergoeding’ krijgen en hij zijn erfenis, zonder dat dat lastige fenomeen Liefde eraan te pas zou komen. Nu is hij opeens zijn ideale verloofde kwijt, maar ook een nieuwe rijker. Alleen is Cat heel anders dan haar inhalige stiefzuster, en struikelt hij met haar van de ene verrassing naar de andere. Maar de grootste verrassing… Tja, die had hij niet kunnen bevroeden.

Mening Marjon:
Hoewel dit beetje een voorspelbaar boek is, is Cat zo leuk neergezet dat je van haar gaat houden en het boek opeens veel meer glans krijgt. De auteur houdt ook aan het karakter van Cat vast en dat maakt het verhaal zo leuk. Cat houdt echt van Luke en Luke, vol vooroordelen vergeet te kijken naar wat er om hem heen gebeurt. Naast dit verhaal speelt het verhaal van Keith die een bijzondere ontdekking over zichzelf doet. Dat heeft veel diepgang. Al met al is dit gewoon een heel goed boek!

*****

Marjon.

2 gedachten aan “De invalbruid”

  1. Dit klinkt als en leuk boek ik twijgelde of ik hem zou aanschaffen maar denk dat ik dat dit boek de komende maand maar eens ga aanschaffen dankje voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.