De Japanse Manier

Auteur: Erin Niimi Longhurst
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2018
Bladzijden: 288

Over het boek:
Een gelukkiger en gezonder leven volgens de verfijnde, Japanse manier
Wat is jouw ikigai (doel)? Hoe word je mindful te midden van de drukte? Dit boek geeft je zowel inspiratie als praktische tips om het beste uit je leven te halen, elke dag opnieuw.
Traditie, natuur en kunst hebben een grote invloed op het dagelijks leven in Japan; van shinrin-yoku (bosbaden), kalligrafie en ikebana (bloemschikken) tot theeceremonies en de Japanse ideeën over eten. Japanners weten hoe je kunt genieten van de kleinste dingen.
Verfraai je leven en verrijk je geest door op een toegankelijke, praktische manier naar het leven te kijken via wabi-sabi (de vergankelijkheid van het bestaan), kintsugi (keramiek repareren met goud) of kaizen (zelfverbeteringstechnieken).

Mening Marjon:
Altijd al willen weten hoe de Japanners dat toch doen: leven op hun manier? Daar is dit boek goed voor. Het vertelt precies wat de titel zegt. Erin vertelt over hun cultuur, wat de drijfveren van de Japanners zijn, hoe ze leven met familie, natuur, over hun voeding, bloemschikken, schoonschrijven, hun eenvoud, discipline, thee- en badrituelen en veel meer. Het wordt zo geschreven dat je het thuis ook kan uitvoeren op De Japanse manier. En daar word je gelukkiger, gezonder en blijer van. De verhalen worden afgewisseld met foto’s en mooie spreuken. Ook staan er een paar recepten in. Boeiend, inspirerend en sowieso leuk om te lezen.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.