De Johansons

Auteur: Carla de Jong
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Over het boek:
Een prachtige psychologische roman over vriendschap, liefde, passie, verraad, verlies en verzoening

Anne groeit als slim meisje op in een liefdevol arbeidersgezin waar ze zich een vreemde eend in de bijt voelt. Dan ontmoet ze de welgestelde, ontwikkelde Johansons, en ze voelt zich meteen thuis bij dit gezin. Ze raakt innig bevriend met Daphne, de dochter, en haar twee broers. Samen worden ze volwassen, maar hun vriendschap, die meer en meer onder druk komt te staan, strandt door een reeks dramatische gebeurtenissen. Dertig jaar later kruisen de paden van de Johansons en Anne elkaar weer. Kunnen ze elkaar vergeven?

De Johansons is een familieroman, maar ook een verhaal over volwassen worden, over familiebanden, ontworteling, jeugdillusies en de onvermijdelijke desillusies die het ouder worden met zich meebrengt. Aangrijpend, ontroerend, spannend, en vol geestige scĂšnes: een verhaal dat je met weemoed uitleest omdat de personages stuk voor stuk onder je huid zijn gaan zitten.

Mening Clasien:
Allereerst wil ik complimenten geven voor de uitvoering van dit boek, wat een prachtexemplaar. De muzieknoten aan de zijkanten geven net dat extra en laten zien hoe belangrijk muziek is in dit verhaal.

In de hoofdrol Anne (Annie), een meisje uit een arbeidersgezin die zich bij de familie Johanson (welgesteld) binnen weet te werken. Samen met Werther, Daphne en Frederik vormen ze een muziekensemble.

Het verhaal wordt verteld van heden naar verleden, wat is er gebeurd met de innige vriendschap tussen deze vier personen? Welke rol speelt Anne hierin? Een mooie roman over kwetsbaarheid en vriendschap. Met verschillende hoofdpersonages met heel verschillende karakters.

****

Clasien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.