De jonge boerin van Madezicht

Auteur: Clemens Wisse
Uitgever: VCL
Jaar: 2009
Bladzijden: 366

Over het boek:
Geld trouwt geld, dat is begin twintigste eeuw de gewoonte in het dorpje Made, en daar wordt niet van afgeweken. Ook niet voor de rijke boerenzoon Henk Cromhout en de onbemiddelde Maartje Bieshof, de dochter van een knecht, zelfs al zijn die twee al van jongs af aan dol op elkaar. Ze trouwen elk met iemand anders, maar dat doet hun liefde niet doven. Vandaar dat de vader van Maartjes eerste kind niet haar man, maar Henk is, maar dat blijft hun geheim.
Hun zoon is hetzelfde lot beschoren. Hij groeit op als de zoon van een knecht – ondanks dat hij eigenlijk de zoon van een rijke boer is – en wordt verliefd op de rijke Lenie Gerlings. Maar ook hun liefde moet wijken voor het geld: Lenie moet uitgerekend trouwen met de bijna twintig jaar oudere Henk Cromhout, inmiddels weduwnaar. Het liefdeloze huwelijk maakt geen van beide partijen gelukkig.
Lenie is ten einde raad, totdat de rijke boer op een nacht wordt vermoord. Wie heeft dat op zijn geweten en waar zal dit toe leiden? Een streekroman vol spannende verwikkelingen!

Mening Marjon:
Wat heb ik weer genoten van deze streekroman. Clemens Wisse weet ze te schrijven. Deze keer gaat het om een verboden liefde met grote gevolgen en dan volgt er een generatie en weer een verboden liefde. Het boek heeft de sfeer van die tijd weer en je kan het ook niet meer wegleggen. Het wordt zelfs nog even spannend.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.