De keukentafel van het noorden

 

Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Carrera
Jaar: 2017
Bladzijden: 240

Over het boek:
In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten.
Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika en nooit meer een winter zonder hygge.

Mening Marjon:
Zoveel boeken zijn er volgens mij nog niet verschenen over de Scandinavische keuken. Daarom is dit boek extra leuk, vooral ook omdat het door Nederlandse ogen is gezien en samengesteld. Yvon Jaspers zou echt een tijdje met haar gezin door deze landen zijn getrokken om zo kennis te maken met de keuken daar. Maar ook met de gewoontes en de cultuur van de Noord-Europeanen, zoals het feit dat ze heel veel buiten zijn onder het mom van: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Het boek behandelt ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes ‘s ochtends Ă©n ‘s middags en feestdagen. Het is voorzien van prachtige foto’s, een receptenindex en een ingrediĂ«ntenindex. Aanrader!

*****

Marjon.

6 gedachten over “De keukentafel van het noorden”

        1. Ja dat is ook zo. Maar op de iPad is het goed te doen. Ik heb heel veel kookboeken verkocht of in de verkoop staan. Ik had er echt veel te veel. Ik houd van koken en van boeken, dus dan weet je het wel haha. Ik heb alleen die boeken gehouden waar ik echt geregeld gerechten uit maak. En nu probeer ik veel digitaal uit. Soms schaf ik het alsnog aan (in papier), maar ik vind het digitaal heel lekker werken. iPad gaat overal mee naar toe en dan heb ik mijn boeken altijd bij me 🙂

          1. Echt niet? Ik ben gek op koken, dus tja… hier veel kookboeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.