De laatste brief naar huis

 

Auteur: Rachel Hore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 416

Over het boek:
Een vervallen landhuis in Italië, een tragische liefde en een verborgen gehouden verleden…
Tijdens een reis door Italië raakt Briony Andrews gefascineerd door het verleden van een vervallen landhuis in de heuvels bij Napels. Ze vindt daar een stapeltje brieven en gaat op zoek naar de afzender, Sarah Bailey.
Sarah Bailey arriveerde in 1939 met haar moeder en zus in het dorpje Westbury in Engeland. Ze worden al snel opgenomen in de sociale kring rondom het landhuis Westbury Hall. De prachtige ommuurde tuin bij het landgoed wordt onderhouden door een jonge Duitser, Paul Franklin, die samen met zijn moeder nazi-Duitsland ontvluchtte. Sarah en Paul worden goede vrienden, maar de Tweede Wereldoorlog zorgt voor steeds heftiger wordende conflicten tussen hen.
Briony ontrafelt het verhaal van Sarah en Paul en komt tot de ontdekking dat de wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. De wrok van toen geeft het heden nog steeds vorm, maar de toekomst kan alleen bloeien als de waarheid boven tafel komt en alle geheimen het daglicht zien…

Mening Marjon:
Dit boek zal me nog wel even bezighouden de komende dagen, zo’n verhaal laat je niet zomaar los. En zo verging het me met alle boeken van Rachel Hore. Ook dit boek bevat weer een fantastisch verhaal, vol geheimzinnigheid, waardoor je blijft lezen. Briony stuit tijdens een vakantie op materiaal over haar opa in de oorlogsjaren en dat is een begin van vele ontdekkingen met een verleden dat niet is wat het altijd leek. Ze graaft steeds verder, tot groot ongenoegen van sommige mensen maar ze kan er niet meer mee ophouden, voelt dat er iets groots in het verleden ligt. Ze wordt net als de lezer steeds weer verrast. Want het verhaal is allesbehalve voorspelbaar. Toegankelijk geschreven vol spanning en liefde en geheimzinnigheid, dus een echte aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.