De laatste profeet ****

laatsteprofeet

Auteur: Han Peeters
Uitgever: Clustereffect
Jaar: 2014

Samenvatting:
Emile van Straten, historisch wetenschapper, en zijn vriendin Jenny Pevelier zijn met hun zeiljacht op wereldreis. Onderweg krijgt Emile opdracht om onderzoek te doen naar een oude kaart. Vanaf het moment dat Emile leiding geeft aan het onderzoeksteam volgt de ene na de andere ontdekking. Hierdoor krijgt de oorsprong van onze beschaving een andere wending. Het is de aanzet tot ingrijpende gevolgen als blijkt dat we niet alleen zijn in het universum.

Mening:
Ik vond het eerst moeilijk in het boek te komen maar uiteindelijk lukte het toch; het is er spannend genoeg voor. Het kwam me ook bekend voor en dat klopt. Een deel is ook verschenen als Occupy, de nieuwe Wereldorde en daarvoor als Apollyon de Antichrist. Dat terzijde (want die boeken zijn het ook waard los te lezen!).
Zo denk je eerst dat het een thriller is, neigt het toch meer naar een mythologische roman. Het is natuurlijk SF, niet helemaal mijn ding, maar het boek bleef boeien, vooral ook omdat je kan denken dat het ook wel eens echt zou kunnen zijn
  Wel een kanttekening: soms was de wisseling tussen het verhaal van Emile en Jenny en dat van de Griekse goden wat abrupt. Ook had ik soms moeite met de vele hoofdpersonen in het verhaal. Maar het blijft de moeite waard.

****

Marjon.

2 gedachten over “De laatste profeet ****”

  1. Ik lees veel genres, maar SF daar kan ik niks mee (gelukkig). SF is voor mij onherkenbaar. Zelfs SF films vind niet niet aantrekkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.