De laatste uitweg

delaatsteuitweg

Auteur: Federico Axat
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden: 368

Over het boek:
Ted McKay staat op het punt een einde aan zijn leven te maken, als de deurbel gaat. En blijft gaan. Hij wil alsnog de trekker overhalen, maar ziet dan een briefje op zijn bureau liggen. Het handschrift herkent hij als het zijne, maar hij kan zich niet herinneren ooit zoiets geschreven te hebben. Doe open. Dit is je laatste uitweg. Aan de deur staat Lynch, die weet wat Ted van plan is en hem een voorstel doet: verricht nog Ă©Ă©n laatste heroĂŻsche daad. Dat is het begin van een grimmig manipulatief spel tussen criminaliteit, geweten en de dood. Iemand heeft een spoor van broodkruimels achtergelaten, en hij kan niet anders dan het volgen. Iemand die hem beter kent dan hij zelf. Soms kun je alleen op jezelf vertrouwen. En heel soms, kunnen we dat niet eens. Deze Zuid-Amerikaanse Memento is een unieke psychologische thriller waarin elk detail betekenis heeft. Om een complex plot zo ongekunsteld uit te werken, moet je wel een van de beste schrijvers in het genre zijn. Federico Axat heeft complete controle over het verhaal en is je altijd een paar stappen voor, hoe geoefend je als lezer ook bent.

Mening Martin:
Te ver uitgespannen verhaal waarbij werkelijkheid en fantasie elkaar afwisselen. Moeilijk te volgen verhaal. Je raakt al gauw de weg kwijt. Het boek zit vol psychologische dialogen en is langdradig en lastig door te lezen. De ontknoping is echter verrassend en weer de moeite waard.

***

Martin.

4 gedachten over “De laatste uitweg”

    1. Het was een recensieboek en niet echt mijn genre; daarom heeft Martin het voor me gelezen 🙂

  1. Als ik dit lees denk ik dat het voor mij o dit moment geen goed boek is teveel nadenken hihihi maar goed heb er nog wat staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.