De legende van de Hemelrijders (De Bieb-bende 1)

hemelrijders

Auteur: Michael Reefs
Uitgever:
Jaar:
Bladzijden:

Over het boek:
Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen. De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met Qr-codes bij ieder hoofdstuk, gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Hyves of Twitter. Een uniek concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.

Recensie Clasien:
Vijf vrienden willen koste wat kost te weten komen wat er waar is van de dorpslegende over de Hemelrijders. “De geesten van de twaalf Hemelrijders worden namelijk gevangen gehouden in de grotten onder de Bibliotheek”. Daar speelt dit verhaal zich af. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken dat er in de catacomben onder de bibliotheek en in de ondergrondse gangen van de kerk geheimen verborgen worden. De bibliotheek-bende wil de geheimen ontrafelen en ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven.

Michael Reefs spreekt de taal van zijn lezers. Moeiteloos verplaatst hij zich in de belevingswereld van zijn doelgroep en sleurt ze mee in een wervelend avontuur vol spanning en mysterie.
Een prachtig boek, dat nog mooier wordt door de QR-codes die je kunt gebruiken. Deze code stuurt je naar een passage op het internet waar je meer informatie krijgt over het verhaal.

Dit boek is een aanrader en niet alleen voor de 10-jarigen onder ons.
“De legende van de hemelrijders” is het eerste deel van een ongelofelijke goede serie.

*****

Clasien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.