De liefde van haar leven

Schrijver: Harriet Evans
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf/Unieboek
Jaar: 2009
Aantal blz.: 366

Over het boek:
De Londense Kate Miller lijkt in niets meer op de ietwat sukkelige tiener van vroeger. Ze heeft een geslaagde carriëre bij een glossy, plannen voor een geweldige bruiloft en een leuke huisgenoot. Maar op een dag stort haar leven in op een dramatische, pijnlijke en onomkeerbare manier.
Kate verbrandt al haar schepen achter zich. Ze vlucht naar New York, waar ze haar tijd vult met een suf baantje. Ze moet terug naar Londen als haar vader ernstig ziek wordt. Daar voert ze lastige gesprekken met hem, wandelt ze met haar bejaarde bovenbuurman, en ontmoet ze ook haar vroegere vrienden weer Zoe, Francesca en Mac. Allemaal zijn ze door die ene dag voor altijd met elkaar verbonden, die ene dag waarop alles voorgoed veranderde. En Kate merkt dat ze zich niet langer wil verstoppen voor alles en iedereen en zeker niet voor Mac.

Mening Marjon (2 augustus 2009):
NBD/Biblion zegt dit over dit boek:

Na een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de 30-jarige Kate, besluit zij om tijdelijk naar New York te verhuizen, waar ook haar moeder en een goede vriendin wonen. Die paar maanden worden drie jaar. Als Kate een telefoontje krijgt waarin haar verteld wordt dat haar vader ziek is, reist ze terug naar Londen. Daar wordt ze geconfronteerd met een aantal personen uit haar verleden, die ze liever niet meer had willen zien. Door middel van chronologische flashbacks komt de lezer steeds meer te weten over het hoofdpersonage en het mysterie dat heeft plaatsgevonden en Kate naar New York heeft doen verhuizen. Het boek is verdeeld in vier delen en een intermezzo. De spanning wordt goed opgebouwd door de personages eerst uitgebreid te introduceren, om vervolgens langzaam toe te werken naar de ingrijpende gebeurtenis en de periode van Kate’s terugkeer in Londen. Het realistisch geschreven verhaal is niet voorspelbaar en blijft boeien tot en met de laatste pagina. Geschikt voor een breed, vrouwelijk lezerspubliek.

En ik kan daar maar heel weinig aan toevoegen. De titel doet helaas vermoeden dat het om een zoet boek gaat en dat gaat het dus absoluut niet. Ik zag de hoofdrolspeelster – Kate – groeien in dit boek en vond het mooi. Het las lekker en het is gewoon een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.