De maand van welk boek? Mening gevraagd!

maand-van-het-spannende-boekHet zal niemand zijn ontgaan dat juni altijd De Maand van het Spannende Boek is. En dat zal je weten ook als boekliefhebber; nieuwsbrieven van bekende boekwinkels en uitgeverijen gaan allemaal over thrillers, detectives en andere spannende boeken. Ik heb jarenlang alleen maar romans en literatuur gelezen. En toen las ik jarenlang bijna alleen maar thrillers. Nu lees ik het allemaal, maar ik lees wel vooral romans. En toen deze junimaand aanbrak vroeg ik me opeens af waarom er wel een Maand van het Spannende Boek is en niet een Maand van het Romantische Boek? En dan moet er ook maar een Maand van het Fantasy Boek komen, Maand van de Literatuur, Stripboek, Tijdschrift, Kookboek, Waargebeurde Verhalen…

Is het niet eigenlijk onzin om extra aandacht aan specifiek het spannende boek te besteden? Dat genre wordt namelijk toch al het meest gelezen. Dus maar afschaffen? Of moet het blijven? Moeten andere genres ook aan bod komen?

Wat is jullie mening?

9 gedachten aan “De maand van welk boek? Mening gevraagd!”

 1. Ik lees over het algemeen alleen maar romans en chicklits, en kan me jou vraag dan ook wel voor stellen.
  Gelukkig word er bij Hebban nu iets meer aandacht aan de roman besteed, maar ik heb soms ook het idee dat er toch meer thrillers gelezen worden. Voor mij zou het ook wel mogen hoor de maand van de roman, maar me er echt aan storen doe ik niet ik lees toch wat ik wil en waar ik op dat moment zin in heb. 🙂

 2. Ik stoor me er niet aan, stond er eigenlijk niet bij stil. Je hebt natuurlijk de Kinderboekenweek, dat vind ik wel belangrijk, omdat kinderen vaak geĂŻnspireerd moeten worden om te gaan lezen.
  De maand van het spannende boek zegt mij niet zoveel, ik ga niet ineens meer thrillers kopen die maand.

 3. Een Maand van het Romantische Boek zou leuk zijn, maar dat komt natuurlijk omdat ik romans schrijf 🙂 Dan zou ik daar meteen op inhaken met mijn blog e.d.
  Maar net zoals Natasja en Clasien zeggen, ik lees toch wel wat ik wil en ik ga door zo’n speciale maand bijvoorbeeld niet meer thrillers lezen, al word je daardoor wel eens op ideeĂ«n gebracht.

 4. Er zitten ook acties aan de maand van het spannende boek. Boeken in prijs verlaagd en winacties met thrillers. In de maand van het spannende boek heb ik besloten om te minderen met het halen van boeken :-). Ik heb nog genoeg te lezen.

   1. Hans, dan is digitaal lezen weer een ‘nadeel’. Ik hoef alleen maar online winkels te bezoeken. Ik koop nu ook wel bij Amazon en daar heb je al met 1 ‘click’ gekocht. En ik kan het niet laten haha.

 5. Ik stoor me er ook niet aan, maar ik begrijp die extra aandacht voor alleen Het Spannende Boek niet. Waarom wordt dat genre zo gepromoot? Dat genre is volgens mij het meest populair en wordt door zowel vrouwen als mannen veel gelezen.

  Ik lees toevallig nu een spannend boek, maar meestal lees ik toch romans. Ik denk dat ik me wel laat verleiden tot het extra kopen van romans als dit de Maand van de Roman was.

  Iedereen bedankt voor de reacties!

  Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.