De macht van een vrouw (De Harte-saga deel 1) *****

demachtvaneenvrouw

Auteur: Barbara Bardford Taylor
Uitgever: Luitingh- Sijthoff
Jaar: 1979/2011
Bladzijden: 562

Samenvatting:
De jonge, mooie Emma Harte wordt dankzij haar enorme wilskracht een van de rijkste en machtigste vrouwen ter wereld. Haar voornaamste drijfveer bij de opbouw van haar imperium is haat, een nietsontziende wrok tegen de familie Fairley. Voor liefde is in haar leven geen plaats. De enige die tegen haar opgewassen is en haar diep verborgen maar hartstochtelijke warmte kan laten opbloeien, is Paul McGill… In haar wereldberoemde Harte-sage laat Barbara Taylor Bradford zien hoe felle emoties het leven van families en hun naasten kunnen beheersen.

Mening:
Iedereen die houdt van historische romans die zich in Groot BrittanniĂ« afspelen moet dit boek gaan lezen en iedereen die nu een – laten we zeggen – oudere jongere is en van lezen houdt, heeft dit boek al lang gelezen. Ik las het ook, ergens in de jaren 80 of begin jaren 90. En ik vond het geweldig, net als de vervolgboeken en daarna vergat ik het. Maar tegenwoordig ben ik dol op dat soort historische romans en ik besloot het weer eens te lezen. En ik was verloren. Wie had kunnen denken dat ik dit zo’n goed boek is, veel beter dan ik toen heb beseft? Het heeft dan ook absoluut een tijdloze waarde. Het boek neemt je mee naar het Yorkshire van het begin van de vorige eeuw. Je leest over de bekende verschillen tussen rijk en arm, over de opkomst van de stad Leeds en nog veel meer. Je gaat van Emma houden, dat voegt ook echt iets toe. Ik ben door het boek gevlogen en nu wachten er nog een aantal delen op me, al ga ik eerst iets anders lezen. Ik lees nooit een serie acht elkaar door want dan is het weer zo moeilijk in andere boeken te komen. Maar het is moeilijk me in te houden!

De serie is trouwens ook verfilmd tot tv-serie maar die heb ik nooit gezien. Wie wel?

*****

Marjon.

2 gedachten over “De macht van een vrouw (De Harte-saga deel 1) *****”

    1. Ik denk dat dat inderdaad de juiste serie is, in het Nederlands schijnt hij niet compleet uitgebracht te zijn. Het eerste boek heet inderdaad Woman of Substance.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.