De man die glimlachte (Inspecteur Wallander 4)

Schrijver: Henning Mankell
Uitgever: De Geus Spanning
Jaar: 2004
Aantal blz: 445

Over het boek:
Op weg naar huis in het zuiden van Zweden weet de 69-jarige advocaat Gustaf Torstensson ternauwernood te stoppen voor een man die midden op de weg vastgebonden zit op een stoel. Als Torstensson uit zijn auto stapt, krijgt hij een dodelijke slag op het achterhoofd.
Op datzelfde moment loopt inspecteur Kurt Wallander over een Deens strand. Hij is moe en depressief, en overweegt zijn ontslag in te dienen. Maar de moord op Torstensson, gevolgd door de moord op diens zoon en collega Sten, met wie Wallander bevriend is, doet hem van gedachten veranderen.
Al snel belandt hij in een wespennest van fraude en illegale handel in menselijke organen. Zijn tegenstander is een zakenman zonder scrupules.

Mening Marjon (9 december 2006):
Ook dit is weer een boek uit de Kurt Wallander-reeks, dus met hoofdinspecteur Kurt Wallander in de hoofdrol. Boeken uit die serie zijn heel erg realistisch en treffend menselijk geschreven. Ze hebben een boeiend karakter, zodat je blijft lezen, maar zijn niet overdreven spannend. Maar dit boek was anders. Want dit was wĂšl spannend. En ik kon het op het laatst echt niet meer wegleggen. Geweldig. Ik moet er nog 5 verzamelen, van deze reeks en ik speur De Slegte steeds af. Maar mensen doen dit soort boeken niet zo makkelijk weg. Dus ik denk dat ik de rest, net als de eerste 3 gewoon nieuw moet kopen. Ik wil ze sowieso hebben. Ze zijn te goed.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.