De monarch

demonarch

Auteur: Jack Soren
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden: 432

Over het boek:
Jonathan Hall gaf zijn carriĂšre als internationale kunstrover op om zich te wijden aan het vaderschap. Zijn leven als de Monarch was voorbij. Dan duikt zijn handelmerk ineens op in New York. Op het vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator is een monarchvlinder gekerfd – en hij blijkt niet het eerste slachtoffer te zijn. Er zijn meer lijken, alle met dezelfde afbeelding op het lichaam gekerfd. Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze moorden. Hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew, en deze bevestigt wat Jonathan al dacht: dit is niet zomaar moord, dit is een boodschap. Jonathan en Lew raken verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak. Een spel dat een dramatische wending krijgt wanneer Jonathans dochtertje wordt ontvoerd. Om haar te redden moeten Jonathan en Lew een laatste opdracht doen als de Monarch – een opdracht die wel eens heel grote gevolgen kan hebben…

Mening Martin:
Goed opgezet verhaal dat vlot leest. Onwillekeurig moest ik aan de Da Vinci Code denken. De spanning houdt je vast hoewel je voor het einde weet hoe het zal aflopen. Boek zou als filmscenario kunnen dienen en dan heb je een Hollywoodfilm van de goeden tegen de slechten met veel aktie en het bekende einde.
Het thriller-debuut van de schrijver in het Nederlands. Het wachten is nu op de vertaling van zijn tweede thriller, welke ik dan zeker ga lezen.

****

Martin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.