De naderende storm

Ook digitaal verkrijgbaar

Auteur Rachel Hore
Uitgever Boekerij
Jaar 2012
Aantal bladzijden 432
ISBN 9789022563083

Korte samenvatting
Lucy Cardwell heeft recent haar vader verloren. Wanneer ze zijn papieren uitzoekt, ontdekt ze dat hij een oom had van wie ze het bestaan niet eens kende. Ze raakt geĂŻntrigeerd en besluit een bezoek te brengen aan Carlyon Manor, het huis waar haar vader is opgegroeid. Daar ontmoet ze Beatrice, een oude vrouw die haar een uitzonderlijk verhaal vertelt.

Beatrice groeide op in de jaren dertig en speelde vaak met de kinderen van Carlyon Manor – vooral met Angelina Wincanton, Lucy’s oma. In de zomer van haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Rafe Ashton, een jongeman die ze op een stormachtige dag redt uit de zee. Maar dan breekt de oorlog uit, en Beatrice, Rafe en de familie Wincanton worden allemaal meegesleurd in de dramatische gebeurtenissen die volgen.

Beatrices verhaal neemt de lezer mee van Londen naar Cornwall en het bezette Frankrijk. Terwijl Lucy luistert naar haar geschiedenis vol moed, verraad en liefde, komt ze achter een lang bewaard geheim dat alles zal veranderen wat ze ooit heeft gekend…

Mening
Ik heb alle boeken van Rachel Hore en ik ben niet anders gewend dan dat je jezelf direct verliest in haar boeken. Bij dit boek moest ik er even inkomen. Het is anders dan de voorgangers omdat er hele aangrijpende gebeurtenissen in het verhaal plaatsvinden. De tweede wereldoorlog speelt vooral een grote rol en dat heeft de schrijfster heel goed uitgediept. Toen ik eenmaal in het boek zat, was ik wederom verloren. Het heden en verleden worden afgewisseld zonder dat het verwarrend is. Wat het wel verwarrend maakt is een zetfout in het begin van het boek. 2001 moet zijn 2011. Daardoor word je een tijdje in verwarring gebracht. Heel zonde! Maar wat een fantastisch boek is dit weer! Wat kan Rachel Hore schrijven. Wat een aanrader.

Kanttekening
Heeft iemand De Thuisreis van Rosamunde Pilcher gelezen? Want het verhaal van Rachel Hore vertoont absoluut raakvlakken met De Thuisreis. Rosamunde Pilcher is een van mijn favoriete schrijfsters ooit, maar het is Rachel Hore vergeven. Het kan net zo goed toeval zijn. Tenslotte speelt in beide boeken de tweede wereldoorlog een grote rol en het verhaal daarvan kun je niet veranderen.

Eerder gelezen boeken van Rachel Hore KLIK

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Marjon.

10 gedachten aan “De naderende storm”

 1. Ha Rachel heeft ook een nieuw boek. Ik weet niet of het verhaal mij trekt, maar haar andere boek (ik heb maar 1 ander boek van haar (de droomtuin) omdat ik die andere niet kon krijgen) vond ik prachtig en is een van mijn favorieten.
  Ik zet hem op mijn lijstje.
  De Thuisreis van Rosamunde Pilcher heb ik ook gelezen, vond ik ook prachtig, maar wel de minste van de 4 seizoenen serie van haar.

  1. Thuisreis is juist mijn favoriet van alle boekene van Rosamunde Pilcher. Grappig.
   Ik vind dit boek, hoe dan ook wel een aanrader!

 2. Ik heb dit prachtige boek dit weekend uitgelezen. Ik twijfelde eerst heel erg omdat het verhaal (met twee verhaal lijnen nl. het heden en het verhaal van Beatrice in de oorlog) mij wat verwarrend leek.
  Maar dat was helemaal niet zo, het las heerlijk weg, en grappig, ik dacht een paar keer aan De Thuisreis bij het lezen van dit boek (toen Beatrice actief geen deelnemen aan het verzet), maar ik vond het toch een eigen verhaal.
  Ik ga nu de Droomtuin weer herlezen.

 3. mijn reactie van het boek ****
  Dit vond ik nu echt een boek met pieken en dalen,zo was het erg mooi en wilde ik doorlezen en zo vond ik het allemaal lang duren,terwijl het verhaal geweldig is.In het midden van het boek had ik ook in de gaten hoe het nu in elkaar zat met het grote geheim maar dat stoorde niet want je word gegrepen door het verhaal van Beatrice in de oorlog dat zo aangrijpend is dat je het heden van het verhaal weer even vergeet.
  Toch had ik misschien stiekem ook wat meer van Lucy willen weten.
  Een heftige geschiedenis en een verhaal met twee kanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.