De obsessie

deobsessie

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 464

Over het boek:
Naomi verloor haar onschuld op de avond dat ze haar vader het bos in volgde. Toen ze het meisje bevrijdde dat ondergronds gevangenzat, onthulde ze de gruwelen die haar vader beging en maakte ze hem voor altijd berucht. Sindsdien torst ze de daden van Thomas David Bowes met zich mee.
Nu is Naomi een succesvol fotografe en heeft ze een plek gevonden waar ze zich thuisvoelt. Het is een groot oud huis dat opgeknapt moet worden, duizenden kilometers bij iedereen die ze ooit heeft gekend vandaan. Naomi zocht eenzaamheid, maar de vriendelijke inwoners van Sunrise Cove betrekken haar telkens bij hun gemeenschap – vooral de resolute Xander Keaton.
Naomi merkt dat haar verdedigingslinie afbrokkelt en diep in haar hart heeft ze altijd verlangd naar menselijk contact. Maar de ervaring leert: haar verleden is nooit verder weg dan een nachtmerrie.

Mening Marjon:
Het boek begint als een beklemmende thriller en na deze lange inleiding verandert het boek in een heerlijke roman. Om ongeveer op de helft in een spannend boek te veranderen. Voor iemand die niet vaak meer thrillers leest, las het daarom heerlijk weg. Het boek was niet meer weg te leggen, een echte page-turner. Wat moet het heftig zijn als je dochter bent van zo’n seriemoordenaar; iets waar we nooit over nadenken als je een bericht over zo’n misdadiger hoort. De vader van Naomi was een echte vader voor haar; niemand die dit achter hem zocht. Later wordt er natuurlijk wel meer duidelijk over hoe deze man echt in elkaar steekt. Maar Naomi pakt haar leven weer op en dat doet ze goed. Halverwege kreeg ik een beeld van de dader, waardoor het voor mij een beetje voorspelbaar werd, maar het mocht de pret niet drukken. Ik bleef lezen en het boek scoort wat mij betreft hoog.

*****

Marjon.

2 gedachten aan “De obsessie”

  1. Ik heb dit boek ook 5* gegeven. Een boek waar je helemaal in werd meegenomen, heb zelfs tot midden in de nacht door gelezen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.