De onschuldige moordenaar

deonschuldigemoordenaar

Auteur: Michael Griesbach
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden: 352

Over het boek:
Amper twee jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis waar hij achttien jaar had gezeten voor een verkrachting waar hij niet bij betrokken was, staat Steven Avery terecht voor de moord op journaliste Teresa Halbach. Heeft hij het dit keer wel gedaan, of probeert de lokale politie hem te framen?

Geen serie werd dit jaar zo veel besproken als Making a Murderer – de misstanden in het Amerikaanse rechtssysteem en de tragische persoon Steven Avery, maar bovenal de partijdigheid in de zaak: van de betrokken strafpleiters, rechters en juryleden, Ă©n van de documentairemakers. De onschuldige moordenaar vertelt hoe het wĂ©l zat en vult de hiaten die de documentaire achterliet.

Michael Griesbach was een van de openbaar aanklagers van justitie in Steven Avery’s verkrachtingszaak in 1985. Met zijn boek geeft hij inzicht in het Amerikaanse rechtssysteem en onderzoekt hij of de Amerikanen nog steeds vasthouden aan het bekende gezegde: ‘Innocent until proven guilty’. Hij woont in Manitowoc County met zijn vrouw en vier kinderen.

Mening Martin:
True Crime boek over de processen van Manitowoc County van Steve Avery waarbij de lezer een kijkje krijgt in het Amerikaanse rechtssysteem zoals we dat vooral kennen van de tv-serie Law and order.
Boeiend geschreven en hoewel er wat juridisch taalgebruik voorkomt , met uitleg, raak je de weg af en toe kwijt.

Ik mocht het boek van de uitgever ontvangen, waarvoor mijn dank.

****

Martin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.