De ontbijtclub ****

ontbijtclub

Auteur: Debbie Macomber
Uitgever: Harlequin Holland
Bladzijden: 318
Jaar: 2014

Over het boek:
Moet je op elkaar lijken om goede vriendinnen te kunnen worden? Ooit zouden Clare, Elizabeth, Karen en Julia deze vraag met `ja hebben beantwoord, maar nu weten ze wel beter
 De wegen van de vier vrouwen kruisen tijdens een cursus dagboek schrijven. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om erheen te gaan, al even verschillend als de levens die ze leiden. Maar misschien is dat wel precies wat hen in elkaar aantrekt – die andere kijk op gewone dingen. De cursus is inmiddels allang afgelopen, maar elke donderdagochtend om acht uur ontmoeten ze elkaar in een restaurant. Om te ontbijten, om bij te praten en om ervaringen uit te wisselen. En zo ontstaat de ontbijtclub – basis voor een hechte vriendschap, bron van bemoediging en steun, en al snel niet meer weg te denken uit hun levens.

Mening Natasja:
Dit was echt een verrassing voor mij, toen ik de cover voorbij zag komen kon ik het ook niet laten liggen, erg mooi en romantisch.
Vier vrouwen leren elkaar kennen tijden een cursus dagboek schrijven en blijven elkaar iedere donderdag zien.
Je leert de vrouwen: Lizz, Clare, Karen en Julia persoonlijk kennen en dat wordt erg mooi gedaan in het verhaal door het steeds af te wisselen. Niet alleen hebben ze levensgebeurtenissen die je erg aangrijpen, maar ook de leeftijden vond ik geweldig omdat ik zelf ook rond die leeftijd ben, en dat is weer eens wat anders 😉 .
Deze groep vrouwen groeit als echte vriendinnen naar elkaar toe. Zodra je in het verhaal van bijvoorbeeld Lizz zat (de oudste en voor mij echt het moederke) wilde je eigenlijk niet naar een ander verhaal, maar zodra je weer in het verhaal van Ă©Ă©n van de andere vrouwen zat, kon ook dat verhaal je niet loslaten. Dus een mooi boek dat je in een sneltreinvaart uitleest omdat je van iedereen wil weten hoe dit gaat aflopen. Het zijn ook allemaal levens verhalen die je dagelijks hoort of ziet in je omgeving. Ik heb er van genoten.

****

Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.