De ontdekking van het wezenland

Auteur: Michiel Everts
Uitgever: S2 Uitgevers
Jaar: 2016
Bladzijden: 384

Over het boek:
Als de zestienjarige Michelle met haar beste vriend Jeremy in het bos naar een begraven tijdcapsule zoekt, gebeurt er iets vreselijks. Michelle overleeft het, maar ze doet een wonderbaarlijke ontdekking. Uit het niets verschijnt een vrouw, Sarah, die zegt dat ze Michelles ‘geleide gids’ is. Iedereen heeft een geleide gids, zo vertelt Sarah. Sinds het ongeluk ziet Michelle ook dat alles wat leeft een aura heeft, en ze ontdekt dat de wereld veel groter is dan ze dacht. Michelle probeert het aan Jeremy uit te leggen, maar zelfs haar beste vriend heeft moeite om haar te geloven.
Nadat Michelle en Jeremy samen een dramatisch ongeluk meemaken, gaat het helemaal mis met Jeremy. Hij sluit zich steeds meer van Michelle af en kort daarop is hij opeens verdwenen. Om Jeremy’s besluit te begrijpen, gaat Michelle onder hypnose om zo het ongeluk opnieuw te beleven. Maar dat loopt anders dan voorzien: Michelle reist terug naar een vorig leven en merkt dat zij veel hechter aan Jeremy is verbonden dan ze ooit had kunnen denken. Ze gaat dan ook tot het uiterste om haar vriend te redden uit de handen van de dwingende kracht die hem in zijn macht heeft gekregen. Daarbij kan ze alle hulp goed gebruiken, maar is het voldoende om Jeremy terug te vinden?

Mening Clasien:
Allereerst de buitenkant van het boek opvallend en mooi, de titel intrigerend. Dus op naar de achterkant “geleide gids”, “aura’s”, ja dat spreekt mij wel aan.
Dan het verhaal: wauw verrassend, het overbrugt meerdere eeuwen, verschillende levens en alles valt op zijn plaats.
Michelle ervaart een bijna-doodervaring waardoor zij ontdekt dat er veel meer is dan haar huidige leven.  Zielen die terugkomen in andere personages, huidige-, en verleden tijd.
Houd je van een verhaal dat zeven eeuwen overbrugt is dit echt een boek voor jou. Bijzonder, makkelijk leesbaar en goed neergezette personages.

“Ik ben je geleide gids! Je helpende hand. Het wezen, of de ziel, van elk levend wezen zorgt voor groei en verdere ontwikkeling”.

*****

Clasien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.