De paardenjongen

paardenjongen

Auteur: Rupert Isaacson
Uitgever: Cargo/De Bezige Bij
Jaar: 2009
Aantal blz: 397

Over het boek:
De paardenjongen, het verhaal dat niemand onberoerd laat

Als Rowan tweeënhalf jaar is, wordt de diagnose gesteld dat hij autistisch is. De wereld van zijn vader Rupert Isaacson en zijn moeder Kristin stort in. Rowan lijdt aan spastische aanvallen en is onhandelbaar. Binnen korte tijd verliezen de ouders al het contact met hem.
Op een dag kruipt Rowan tijdens een wandeling door een afrastering. Opgetogen lachend laat hij zich op zijn rug op de grond vallen, pal voor een grote merrie. Rupert weet als paardentrainer dat de situatie levensgevaarlijk is: Ă©Ă©n verkeerde beweging kan de merrie doen schrikken en Rowan wordt vertrapt. Wat er dan gebeurt is even bijzonder als ongelooflijk


De paardenjongen is het unieke en hartverwarmende verhaal van Rupert en zijn zoon Rowan, die samen de therapeutische kracht van paarden ontdekken. Ze ondernemen een reis door Mongolië, de enig overgebleven plek ter wereld waar nomadenstammen volgens oude rituelen samenleven met paarden. Het wordt een reis die het uiterste vergt van het gezin en hun relatie met elkaar danig op de proef stelt, maar die hun levens ook voorgoed zal veranderen.

Mening Marjon:
Dit verhaal liet me niet meer los. Dit is zĂł indrukwekkend. Hoe intuĂŻtief de ouders (vooral zijn vader) van Rowan zijn en hoe hij die intuĂŻtie volgt om zijn zoon te kunnen helpen. Het is een ongelofelijk bijzonder verhaal en het laat je niet meer los. Als je dit leest, weet je dat er echt mĂ©Ă©r is, dat we een heleboel diepgang niet meer zien of beleven… Het is heel prettig geschreven, leest makkelijk, maar toch deed ik er lang over. Juist omdat het zo bijzonder is. Ik heb het boek al een aantal keren gelezen, al is het nu al een tijdje geleden. De reden dat ik het plaats is omdat ik het vervolg aan het lezen ben. Beide boeken horen op deze site.

*****

Marjon

3 gedachten aan “De paardenjongen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.