De quiltclub

dequiltclub

Auteur Jennifer Chiaverini
Uitgever Uitgeverij Arena
Jaar 2005
Aantal bladzijden 229
ISBN 9789069746852

Korte samenvatting
Als Sarah McClure en haar man Matt naar het kleine dorpje Waterford verhuizen, is Sarah in eerste instantie behoorlijk eenzaam. Het lukt haar maar niet om een baan te vinden, totdat ze aarzelend het aanbod aanneemt van de rijke weduwe Sylvia Compson. Sarah zal haar helpen het familielandgoed Elm Creek Manor op te knappen voor de verkoop, en als dank voor haar hulp zal de norse oude dame Sarah leren quilten.
Al snel vindt Sarah haar draai, zeker als ze gevraagd wordt om lid te worden van de plaatselijke quiltclub. De excentrieke vrouwen die ze zo leert kennen, worden algauw echte vriendinnen. Ook de weduwe ontdooit een beetje en langzaam maar zeker vertelt ze Sarah de geschiedenis van haar landgoed en haar leven. Sylvia’s familie is uiteengevallen door tragedies, jaloezie en verraad, en Sarah beseft dat ze, om gelukkig te worden, zelf ook de confrontatie met haar verleden aan moet gaan. Als Sylvia vertelt dat ze eigenlijk dolgraag op het landgoed zou blijven wonen, maar dat het haar te veel herinnert aan het ongelukkige lot dat haar familie is beschoren, doet ze Sarah en Matt een voorstel…
De quiltclub is een inspirerende en hartverwarmende roman over familiebanden, vriendschap en vertrouwen. Quilten is zoals het leven: met tijd, liefde en geduld breng je verschillende, ongelijke stukjes bij elkaar tot een harmonieus en prachtig geheel.

Mening
Dit is het 1e deel van 5 boeken en misschien is dat de reden dat ik het verhaal langzaam vind gaan. Het is een mooi en gevoelig verhaal, maar het verloopt heel traag en daardoor kwam ik er niet helemaal lekker in. Toch boeide het genoeg om naar het volgende boek uit te kijken.

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon

8 gedachten over “De quiltclub”

 1. Klinkt als een leuk boek, maar jammer dat er niet zoveel vaart in zit.
  Ken je het boek ‘Breibabes’ van Debbie Macomber? Gaat ook over een groepje vrouwen dat elkaar tijdens breien leert kennen. Ik vond het een erg leuk boek 😀

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  ps: het is mijn schóónzus (en niet mijn zus) waar ik nog een kadootje van tegoed heb 😉

  1. Oh ja natuurlijk, je schoonzus… 😉 Je moet haar maar subtiele hints gaan geven 😉 😉

   Breibabes ken ik van titel, maar het is dus de moeite waard om te gaan lezen! Bedankt voor de tip. Dit boek De Quiltclub heeft qua sfeer wel iets weg van De Koekjesclub van Ann Pearlman, kan ik je ook aanraden!

   Liefs, Marjon.

  1. Hihi Tamara,

   Bedankt voor de tip! Ik heb alleen nog maar het eerste boek gelezen, dus ik moet opschieten hihihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.