De Reiziger (Reiziger/Outlander-serie deel 1)

reiziger

Auteur: Diana Gabaldon
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2010
Aantal bladzijden: 736

Over het boek:
De indrukwekkende verbeeldingskracht van Diana Gabaldon heeft het hart gestolen van vele miljoenen fans over de hele wereld. In de Reiziger-cyclus vertelt ze het verhaal van de verpleegster Claire Randall, die tijdens een vakantie via een magische stenenkring in het Schotland van de achttiende eeuw belandt. Hier ontmoet ze haar grote liefde, de clansman James Fraser, een van de leiders van de Schotse opstand tegen de Engelsen. Dit is het begin van een wervelende cyclus, vol passie en avontuur, die de lezer meevoert van de Schotse Hooglanden naar het Franse hof in Parijs, en van West-Indië naar de Nieuwe Wereld.

Mening Natasja:
Wat was ik nieuwsgierig naar dit boek, zeker na alle reacties op dit boek,maar ik zag er erg tegen op omdat het een dikkertje is. In het begin heb ik er even aan moeten wennen zeker omdat veel in dat stuk over vroeger ging en wat er gebeurd was 200 jaar eerder, als Claire eenmaal in de achttiende eeuw beland word het alleen maar mooier en mooier, er zit eigenlijk voor iedereen wel wat in, of het nu de oorlog de humor of de liefde is.
Ik heb tijdens het lezen steeds gedacht dit is zeker 4* waard,maar het gekke is ik ging er mee slapen en ik stond er weer mee op , ik denk ook omdat het een verhaal is wat ik zomaar niet vergeet,gewoon heel erg apart en verslavend en ik wil zeker het volgende deel lezen (wat schijnbaar nog dikker is). Vergeet niet te kijken op haar pagina naar de stukjes video dan krijg je een beeld bij de personages ik vond dat geweldig.

*****

Mening Marjon (16-2-2011):
Je leest 736 bladzijden iets minder snel uit dan de boeken van rond de 300 bladzijden 🙂 Maar oh wat was het dat waard. Elke bladzijde van dit boek is het waard en het laat je niet meer los. Wat lijkt op Fantasy is amper Fantasy op dat punt na dat Claire verdwijnt naar 200 jaar eerder. Daarna wordt het een geweldige historische roman die zich voornamelijk in het Schotland van rond 1743 afspeelt en waar je wordt meegesleurd in het leven van toen. De oorlog met Engeland, het leven, het bijgeloof, de fytotherapie ((planten-en kruidengeneeskunde) heel interessant voor deze fytotherapeut). Wat niet zo goed wordt uitgediept zijn de gevoelens van Claire, want het zal je maar gebeuren dat je opeens 200 jaar wordt terug gezet. Maar dat mag je verwaarlozen. Want dit is echt een meer dan geweldig boek, een mooi boek, een goed boek, dat bovendien nog eens heerlijk wegleest ook. Laat je niet afschrikken door die 736 bladzijden… Je bent er zĂł doorheen. Want als je eenmaal begint, het is niet meer weg te leggen.

*****

Natasja en Marjon.

 

9 gedachten aan “De Reiziger (Reiziger/Outlander-serie deel 1)”

 1. Ik ben denk ik Ă©Ă©n van de weinige die dit boek minder goed vond.
  Het begint goed en ik vermaakte me prima, tot ongeveer op de helft.
  Er gebeurde niks, werd langdradig alsof ik telkens hetzelfde gedeelte opnieuw las. Ik kon mijn aandacht er niet meer bijhouden. Aangezien ik nog zo vele mooie boek mag lezen heb ik dit boek dichtgeslagen.
  Misschien dat ik het ooit nog eens oppak. Niet uitgelezen! 2*

  1. Jammer, Clas! Maar we kunnen niet allemaal hetzelfde mooi vinden toch. Inderdaad nog eens proberen, je moet er ook voor in de stemming zijn denk ik.

 2. Het was de derde keer dat ik dit boek las en het was zo mogelijk nog mooier. Je herinnert je een boek als mooi, maar als je het herleest blijkt het toch mooier te zijn dan je je herinnerde. De vele avonturen en gebeurtenissen buitelen over elkaar heen en dat alles is overgoten met romantiek, humor, historie en nog veel meer. Veel mensen laten zich afschrikken door de dikte van deze boeken, maar het leest als een trein en het is zo de moeite waard.
  Binnenkort ga ik het tweede boek van de serie herlezen.

  *****

  Marjon.

  1. ik zit nog steeds in het tweede deel, ben nu op de helft,het begin van dit boek vond ik wel weer moeilijk in komen hoor ,al die namen die om je oren vlogen, ik ben ook blij dat ik eerst wat afleveringen op hbo heb gezien dat ik er meteen gezichten bij had. word vervolgt

   1. Ik heb dat steeds als ik aan een nieuw boek in de serie begin. Veel namen. Het scheelt inderdaad als je de serie kent, ik las het eerste boek nu ook een beetje anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.