De rookspringer

Auteur Nicholas Evans
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2001
Bladzijden: 411

Over het boek:
Van de auteur van De paardenfluisteraar
Connor Ford en Ed Tully zijn boezemvrienden, maar zo verschillend als dag en nacht. De een is de lakonieke zoon van een rancher en een begenadigd fotograaf, de ander een extraverte musicus. Toch hebben ze twee dingen gemeen. Ten eerste brengen ze altijd hun zomervakantie door in de afgelegen Amerikaanse wildernis waar ze een wel heel bijzondere bezigheid hebben. Ten tweede zijn ze beiden dol op Eds geliefde, de mooie onderwijzers Julia Bishop.
Één enkele bliksemflits en een daaropvolgende verzengende vuurzee vernietigt echter de laatste zomer die ze samen zijn – en hun levens.
De rookspringer speelt zich af tegen de uitgestrekte vlaktes van het Amerikaanse Westen en de wildernis van Afrika. Het is een episch verhaal over vriendschap, liefde en eer en toont de zoektocht van drie mensen naar het geluk.

Mening Marjon (5 juni 2006):
Dit is zo’n ongelofelijk mooi en emotioneel boek. Geschreven met psychologisch inzicht, heel reĂ«el ook. En daarnaast zitten er behoorlijk spannende momenten in. En buiten dat is het zeker ook een boek vol liefde, maar zeker niet zoet gebracht. Deze man schrijft echt fantastisch en die 5 sterren hieronder zijn er eigenlijk 5 te weinig.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.