De schilder *****

schilder

 

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Meulenhoff
Boekerij Jaar: 2014
Bladzijden: 392

Samenvatting:
Als professioneel huizenoppasser is Lila Emerson zo vrij als een vogeltje. Niets bindt haar: haar werk niet, een huis niet, en een relatie al helemaal niet. Alles wat ze heeft, zelfs haar hart, kan ze zo inpakken om te vertrekken. Maar als Lila vanuit haar tijdelijke oppashuis getuige is van een dubbele moord, neemt haar leven een dramatische wending. Kunstenaar Ashton Archer weet zeker dat zijn broer zijn vriendin niet heeft vermoord – en dat hij nooit zelfmoord zou plegen. Lila is als getuige zijn enige hoop om achter de waarheid te komen. Lila en Ashtons onderzoek brengt ze van de penthouses van Manhattan naar grandioze Italiaanse villa’s, en ze ontdekken een schaduwwereld waarin kunst niet alleen wordt verhandeld, maar ook vergokt en geroofd. In die wereld ben je wat je bezit, en wat je nog wilt hebben kan er een dodelijke obsessie worden…

Mening: Ik ben diep onder de indruk. Dit boek is natuurlijk romantisch (zonder dat het zoet of onrealistisch is) en het is heel spannend. Het verhaal er omheen is interessant, boeiend, niet alledaags maar neergezet op alweer een hele realistische manier. De karakters zijn zelfs goed uitgewerkt en het is natuurlijk niet meer weg te leggen. Ik zou zelfs zover durven gaan te zeggen dat ik persoonlijk dit het beste boek ooit van Nora Roberts vind. Het lijkt wel alsof ze steeds beter wordt. Waar haalt ze het allemaal vandaan?

*****

Marjon.

28 gedachten over “De schilder *****”

 1. Als jij zegt dat dit het beste boek is dat Nora Roberts ooit geschreven heeft, dan wil ik dit boek zeer zeker lezen Marjon! De omschrijving klinkt in ieder geval goed. Dat zorgt ervoor dat ik al nieuwsgierig ben geworden.

  Gr.
  Elly

  1. Elly, eigenlijk moet ik zeggen: het beste boek wat ik van haar heb gelezen, want ze heeft zoveel boeken geschreven! Die combinatie maakt het ook goed hĂš: spanning en romantiek. Net als jouw boeken!

   Groetjes, Marjon.

   1. Nou, nu maak je me een beetje verlegen, maar in ieder geval bedankt 🙂
    Ik heb ook al de nodige boeken van Nora Roberts gelezen en inderdaad, het samenvoegen van spanning en romantiek maken het tot een fijn weglezend geheel. Meestal kan ik de boeken niet meer wegleggen als ik begonnen ben met lezen.

    Gr!
    Elly

    1. Nou, het compliment is welgemeend hoor. Tussen al die mooie boeken van Nora Roberts door niet vergeten zelf te schrijven hù 😉

     Groetjes, Marjon.

     1. Was maar een plagerijtje, maar ik ben er natuurlijk heel blij voor! 😉

 2. Ik hou erg veel van deze schrijfster. Haar boeken zijn echt een leuke combinatie van spanning en romantiek. Een vlotte schrijfstijl, geloofwaardig, goed uitgewerkte personages, … Het lijkt wel alsof Nora Roberts het telkens opnieuw allemaal heeft.

  1. Zwartraafje, maar ze schrijft ook in zoveel andere stijlen. Ze is echt veelzijdig. Precies wat jij zegt: vlotte schrijfstijl, geloofwaardig, goed uitgewerkte personages. Ik ben het helemaal met je eens.

   1. Absoluut. Ik hou minstens even veel van haar Eve Dallas-serie als van de andere boeken die ik reeds van haar las. Eigenlijk ben ik vooral blij dat ik er nog zoveel kan ontdekken. Wat een geluk dat ze zoveel schrijft.

    1. Ik heb de Eve Dallas-serie nog niet gelezen. Maar wel al veel andere stijl. Ze heeft meer dan 150 boeken geschreven. Heerlijk!

 3. Dit is nou zo’n boek dat alles in zich heeft. Romantiek, afgewisseld met spanning. Geweldige verhaallijn, leuke personages, realistisch en bovendien een stukje Russische geschiedenis. 5 sterren

 4. Was weer even geleden dat ik een lekker spannend boek had gelezen, en spannend was het zeker, Alleen de uitleg over de geschiedenis van het ei kon mij niet zo boeien, maar het hoorde er wel bij. Fijne schrijfstijl, dat goed word afgewisseld door spanning en liefde. Voor mij 4,5 * .

   1. ja echt geweldig en spannend, en wat een leuke vent he die ash ;), er zijn zoveel mooie boeken van haar dat je bijna niets anders nodig hebt. ik wil nog veel van haar gaan lezen dat zeker

    1. Ja heel leuk hihi 🙂

     Ze schrijft ook zo gevariëerd, dus we zouden inderdaad de rest van ons leven alleen nog maar Nora Roberts kunnen lezen haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.