De stille zonde (Paul Vegter 1)

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Uitgever: Anthos
Jaar: 2006
Aantal blz: 264

Over het boek:
Tijdens een schoolreĂŒnie wordt op de herentoiletten het lijk gevonden van Eric Janson, een 58-jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Paul Vegter en zijn jonge assistente RenĂ©e hebben weinig aanknopingspunten. Een van de verdachten is David Bomer, een arrogante dertiger die kort daarvoor zijn zwangere vriendin heeft verlaten. Het is raadselachtig waarom hij na de dramatische avond uitgerekend een relatie begint met Eva Stotijn, alleenstaande moeder van een dochtertje van vier en net als David oud-leerling van de school. Eva’s leven lijkt met de komst van David eindelijk een gunstige wending te nemen. Maar spoedig blijkt dat hij met Eva speelt en haar gaandeweg in een wurggreep krijgt. Eva ziet nog maar Ă©Ă©n uitweg.

Mening Marjon (9 maart 2009):
Geweldig! Dit boek is meer een politiethriller en dat is op z’n tijd ook wel eens leuk. Het leest heerlijk weg, is niet meer weg te leggen en het verhaal (plot) zit echt steengoed in elkaar. Helaas heeft ze nog maar 2 boeken van dit genre geschreven. Laat er alsjeblieft nog veel volgen!

*****

Mening Viv (22 november 2010):
Als kind had ik weleens jeugdboeken van Lieneke gelezen. Die vond ik volgens mij altijd wel erg leuk! Maar een psychologische thriller voor volwassenen is natuurlijk wel even wat anders . In het begin zat ik er niet echt lekker in. Je krijgt te maken met veel personages. Elk hoofdstuk bespreekt zowat weer andere personen. Daardoor raakte ik de rode draad soms een beetje kwijt. Later in het boek begreep ik wat de connecties waren tussen de verschillende personen. Eva speelt de hoofdrol in het boek, ze doet dingen die je misschien niet zou goedkeuren. Maar doordat je zo met haar meeleeft en gaat begrijpen wat de redenen achter haar gedrag ging ik dat toch accepteren!
Dat was voor mij het sterke van deze psychologische thriller. Wat mij betreft wel een aanrader! En je blijft doorlezen, omdat je toch wil weten wie er nu achter die moord op Eric Janson zit, die spanning blijft erin.
Er zijn inmiddels veel vrouwelijke thrillerschrijfsters in Nederland maar Lieneke kan zich daarmee zeker meten. De andere thrillers die inmiddels van haar verschenen zijn wil ik dan ook zeker nog eens gaan lezen.

*****

Marjon en Viv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.