De stilte van de witte stad (Kraken 1)

Auteur: Eva GarcĂ­a SĂĄenz de Urturi
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2019
Bladzijden: 512

Over het boek:
Tasio Ortiz de ZĂĄrate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordon, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.
De jonge inspecteur en profiler Unai Lopez de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Mening Marjon:
Je moet even in de Spaanse namen komen maar daarna leg je deze spannende thriller niet meer weg. De beklemming is vanaf de eerste zaak aanwezig en behalve dat bestaat het verhaal uit een grote puzzel. Je denkt te weten hoe het in elkaar steekt en dan ligt het toch weer een beetje anders. Inspecteur Unai Ayala – bijnaam Kraken – vertelt in de eerste persoon en er loopt een verhaal in het verleden mee. In eerste instantie zie je het verband tussen het verleden en het heden niet. Hoofdstukken worden afgewisseld. Het wordt toegankelijk verteld en het is een ware pageturner.

*****

Marjon.

2 gedachten over “De stilte van de witte stad (Kraken 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.